Nogomet

Bento: "Motiv i samopouzdanje za dalje"

Mihaela Bradovski • subota, 09.10.2010.
Bento: "Motiv i samopouzdanje za dalje"

Sramotan ulazak u kvalifikacijski ciklus portugalski su reprezentativci nadogradili prvom pobjedom. Pod ravnanjem Paula Benta stigli su do 3:1 slavlja nad Danskom, a novi je izbornik imao priliku zaključiti kako je zadovoljan učinjenim...

Zahvaljujući raspoloženom dvostrukom strijelcu Naniju, Portugal je u nakon pola sata igre imao prednost od dva pogotka, a nakon autogola Carvalha, konačan rezultat postavio je Cristiano Ronaldo. Dovoljno za izbornikovo zadovoljstvo.

"Zadovoljan sam. Postigli smo dobar rezultat i prikazali dobru igru. U njoj je bilo jednostavnosti i sigurnosti svih 90 minuta. Prije pogotka Danske imali smo kontrolu nad utakmicom u svojim rukama, ali niti nakon njega nije zavladala panika. Pobjeda je na kraju mogla biti i uvjerljivija."

Ništa osim pobjede sinoć nije dolazilo u obzir. "Svi znate koliko su nama trebala ova tri boda i što ona znače. Igrači zaslužuju pohvale za prikazanu želju u ovako teškoj situaciji. Dobili smo motivaciju i samopouzdanje za iduće susrete. No moram zahvaliti i navijačima koji su bili konstantni u svom bodrenju što je bilo vrlo važno akterima na terenu. Pobjeda nad Islandom, osim bodovno, važna nam je i kako bi vratili veći broj navijača."

Portugalski čuvar mreže Eduardo također je mislio na navijače. "U ranijim smo susretima tražili pogotke, a danas smo stigli do tri. Sada smo mirniji i sa više vjere u vlastite mogućnosti. Nadam se da je ovo susret pomirenja s navijačima. Naravno da smo željeli pun stadion, ali smo svi znali da je to nemoguće. Nadamo se da će na idućim susretima biti drugačije."

A dvostruko zadovoljstvo u kadru Seleçaa pripalo je Pereiri. "Danas sam ostvario svoj dan. Dugo sam želio zaigrati za Portugal i sada mogu reći da sam reprezentativac. Ovo je izvanredna momčad, svi su me sjajno prihvatili. Uz sve to još smo i slavili. Nadam se da nam slijede nove pobjede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!