Nogomet

Hrabro po dobar rezultat

Nikola Vlahović • subota, 09.10.2010.
Hrabro po dobar rezultat
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska mlada reprezentacija večeras će odigrati svoju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Izabranici Dražena Ladića neće imati nimalo lagan zadatak. Naime, s druge strane nalazi se favorizirana Španjolska.

Nakon što su dobro odradili kvalifikacije u skupini i zauzeli prvo mjesto, naši mladi reprezentativci izborili su dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Iako je izbornik Dražen Ladić uoči ždrijeba izjavio da nikako ne bi želio igrati protiv Španjolske, to se upravo dogodilo.

Španjolska ovu utakmicu dočekuje kao izraziti favorit, međutim, izbornik Luis Milla ima dosta problema oko prvog sastava. Zbog ozljeda su otpali vrlo važni igrači, Javi Martinez, Diego Capel, Ander Herrera i Roberto Canella. Milli će najteže biti naći adekvatnu zamjenu za Capela, igrača koji je odigrao sve utakmice u skupini te je postigao najviše pogodaka - pet. Iako je bio upitan i odlični vratar De Gea, on se oporavio te će braniti u večerašnjoj utakmici.

Ivan Kelava: "Pripremili smo se za Krkića i sve njihove zvijezde. Mi ih se ne bojimo, međutim, uvijek se može dogoditi da im se otvori i da ih krene. Mislim da imamo kvalitetu da im se suprotstavimo".

Luis Milla je prostudirao igru naše reprezentacije te je zaključio: "Hrvatska je vrlo neugodna ekipa koja je fizički dosta jaka. Imaju brze igrače i strpljivo čekaju svoju priliku kako bi krenuli u kontru. Vidio sam da su taktički odlični i zasigurno će biti težak suparnik".

Ladić je svjestan da je Španjolska najteži protivnik kojega je Hrvatska mogla dobiti te da se radi o reprezentaciji čiji igrači igraju jake utakmice u Primeri. S toga se stručni stožer naše mlade reprezentacije posebno pripremao za ovu utakmicu te su zaključili da u Španjolskoj trebaju igrati strpljivo i čekati svoju priliku, jer je naša šansa ipak uzvrat u Varaždinu.

Nikola Kalinić: "Radi se o najboljoj ekipi s kojom smo se susreli u zadnje vrijeme. Najvažnije je da izvučemo dobar rezultat, a to može biti i poraz od 2:1. Bitno je da zabijemo gol i onda u Varaždinu osiguramo prolaz. U kvalifikacijama smo pokazali svoju vrijednost. Imamo dosta mladih igrača koji redovito igraju u svojim klubovima".

"Španjolska igra drugačiji nogomet nego naši dosadašnji protivnici. Ti mladi igrači preslikavaju igru Barcelone i u svakoj se utakmici pojave dvojica koja diktiraju tempo, a ostali ih podržavaju. Međutim, moramo stalno imati u glavi da se igra 90 minuta i da imamo svoju šansu. Završetak kvalifikacija ima dva poluvremena, prvo je u Španjolskoj, a drugo je u Varaždinu. Oni igraju dobar nogomet i toliko puta sam pogledao snimke njihove igre i još se nisam umorio", rekao je Ladić.

Što se tiče igračkog kadra, upitan je bio samo stoper Mario Maloča, međutim, on se oporavio od viroze tako da Ladić na raspolaganju ima sve igrače. Naši igrači vjeruju da će ih vršnjaci iz Španjolske barem malo podcijeniti i tu vide svoju priliku, međutim, svi ističu da je važno da odigraju onako kako znaju. "Španjolci bolje igraju na svom terenu pa je svaki remi, ali i minimalan poraz od 1:0 ili 2:1 vrlo dobar rezultat pred uzvrat. Nećemo se predati i mislim da možemo igrati protiv njih, a nijanse će odlučivati", zaključio je Ivan Perišić.

Španjolska reprezentacija zaista ima odlične igrače, a predvode ih mlade zvijezde koje već igraju zapaženu ulogu u svojim klubovima. Na vratima je standardni golman Atletico Madrida De Gea, veznim redom ordiniraju Sergio Canales i Juan Mata, a u napadu će svoju priliku čekati neugodni Bojan Krkić. Međutim, Hrvatska također ima nekoliko zanimljivih igrača koji mogu napraviti višak i iznenaditi. S toga, Ladićevi izabranici u utakmicu moraju ući hrabro sa spoznajom da igrači Furije nisu "svemirci" te da se protiv njih može igrati.

Dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21, prva utakmica:

Španjolska - Hrvatska 21.30

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bonkas09.10.2010. u 16:05
    ne sviđa mi se nijihovo razmišljanje da je i poraz npr.2:1 dobar, ne sviđami setaj stav nikako, luzerski stav
    bonkas
  • IanZG09.10.2010. u 15:53
    Zeznut mi je taj sistem, mi zatupimo na startu pa se ko konji mucimo da to iskupimo i kada uspijemo dobijemo najgoreg moguceg suparnika... Mogli smo jos negdje prokockat bodove doslo bi na isto...
    IanZG
  • Obrisan korisnik09.10.2010. u 15:38
    naša mlada selekcija u POTPUNOSTI sa Kalinićem i Rakitićem po meni su najjača Europska reprezentacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2010. u 14:46
    samo hrabro,remi bi bil taman.a na uzvratu u varaždinu se zna,tarapana!
    Obrisan korisnik
  • Tonco09.10.2010. u 12:59
    samo hrabro i bez straha
    Tonco