Nogomet

Prandelli zabrinut zbog ranjene Srbije

Ante Zovko • nedjelja, 10.10.2010.
Prandelli zabrinut zbog ranjene Srbije
Foto: Davor Sajko

Uoči gostovanja Srbije u Italiji, talijanski izbornik nije oduševljen psihološkim odnosom snaga u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Italija i Srbija u međusobni dvoboj ulaze sličnih raspoloženja. Dok su Talijani zapeli u Sjevernoj Irskoj (0:0), Srbe je u Beogradu šokirala Estonija odnijevši veliku pobjedu 1:3.

Cesare Prandelli, talijanski izbornik, kaže da je zabrinut zbog srpskog poraza i u glavi vrti priču o ranjenoj zvijeri. "Estonija je bila opisivana kao poluamaterska momčad, ali to nije tako. Skupina je vrlo izbalansirana i bit će još iznenađenja kao što je estonska pobjeda u Srbiji. Radije ne bih igrao protiv ranjene Srbije. Njihov poraz će zakomplicirati stvari."

Prandelli se suočava i s kritikama talijanske javnosti jer su mu napadači kronično neefikasni, a on ih uporno rotira iz utakmice u utakmicu. "Moramo vidjeti koji su napadači najprikladniji za pojedinog protivnika. Nemamo problema s napadačima", odbacio je kritike.

Najnovije izdanje neraspoloženih talijanskih napadača moglo se vidjeti u Belfastu. Izbornik kaže da je problem prije svega psihološke prirode. "Što se promašenih šansi tiče, ponekad napadači pomisle da su već zabili čim uđu u izglednu šansu, ali u tim prilikama morate biti ubojiti."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!