Nogomet

Aouate: "Hrvati imali samo dvije šanse"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.10.2010.
Aouate: "Hrvati imali samo dvije šanse"
Foto: EPA

Izraelce nakon poraza od Hrvatske čeka još jedan težak zadatak - gostovanje u Grčkoj, a vratar Dudu Aouate priznaje da se osjeća rezultatski imperativ...

Hrvatska će reprezentacija u utorak odmjeriti snage s Norvežanima u prijateljskom susretu, ali iste večeri se u našoj kvalifikacijskoj utakmici igra i itekako bitan susret za konačni rasplet. Grčka će na svom terenu ugostiti Izraelce.

Ekipa Luisa Fernandeza na put u Pirej kreće razočarana što je protiv Bilićevih ostala praznih ruku. "Hrvati i nisu imali prave šanse osim one dvije iz kojih su nam zabili golove. Mi smo imali tri bolje, ali nismo uspjeli zabiti", požalio se izraelski čuvar mreže Dudu Aouate.

Kako bodove nisu osvojili te u Grčkoj moraju uzeti barem nešto, ističe: "Ova bi utakmica mogla održati naše nade u plasman na Europsko prvenstvo na životu. S druge strane, mogla bi naš ciklus praktično privesti kraju".

Izraelci će u Grčkoj istrčati bez ozlijeđenog Yossija Benayouna, ali i braniča Tala Ben Haima, dok grčki izbornik Fernando Santos ne može računati na Alexandrosa Tziolisa, koji je slomio nogu, te kažnjenog strijelca u posljednjoj utakmici, Vasilisa Torosidisa.

Susret Latvije i Gruzije u Rigi ostat će pomalo u drugom planu, no ni jedni ni drugi još nisu odustali od borbe za jedno od mjesta koja vode prema Poljskoj i Ukrajini. "Gruzija je naš stari rival, a dobro je počela kvalifikacije", kaže latvijski izbornik Alekandars Starkovs.

Temuri Ketsbaia se - slaže, pogotovo nakon slavlja protiv Malte u zadnji trenutak: "Dugo smo čekali pobjedu u kvalifikacijama i nadam se da će nas to dodatno psihički podići".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 00:45
    Ma nebitno, davna prošlost... Već moramo misliti na sljedeće okršaje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 00:27
    a kranjčara koji mu je poredao 2-3 igrača u obrani, zaobišao ih ko male bebe i pucao mu u bliži kut a li s vanjske strane mreže? ni to nije šansa?
    Obrisan korisnik
  • lambik11.10.2010. u 22:38
    Njima tri sanse, nama tri boda. Meni OK.
    lambik
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 22:17
    Sta i da je tako?! Da ne bi mozda UEFA trebala da nam oduzme bodove jer smo imali manje izglednih sansi od jesa...? Jednostavno: ko gubi - ima pravo da se ljuti!
    Obrisan korisnik
  • Wilson11.10.2010. u 20:44
    ma nije ono bila neka šansa
    Wilson