Zimski sportovi

Golijada u derbiju New Yorka

Mirza Seferagić • utorak, 12.10.2010.
Golijada u derbiju New Yorka

Hokejaši NY Islandersa u gradskom su derbiju pobijedili NY Rangerse sa 6:4 uz dva pogotka Blakea Comeaua. Chicago je u trećem susretu konačno došao i do pobjede i to u gostima kod Buffalo Sabresa dok se vrlo loš ulazak u sezonu i dalje nastavlja za Patke iz Anaheima.

Blake Comeau bio je prvo ime susreta između gradskih rivala NY Islandersa i NY Rangersa upisavši dva pogotka i jednu asistenciju. A upravo je on i doveo Islanderse u vodstvo nakon 13 minuta igre u prvoj trećini, a samo minutu poslije Rangersi dolaze do izjednačenja preko Dubinskog. U 17. minuti Islandersi opet vode zahvaljujući Joshu Baileyju kojem je asistirao Comeau.

U drugoj trećini dogodio se preokret Rangersa za koje je prvo izjednačio Del Zotto, a u vodstvo ih je doveo Dan Girardi. No, Islandersi se ne predaju, a novo izjednačenje donio je Matt Moulson dvadesetak sekundi prije isteka drugog dijela igre. Potom je Anisimov pogodio za novo vodstvo Rangersa nakon 13 minuta igre u posljednjoj trećini, no Islandersi u posljednje četiri i pol minute postižu tri pogotka, od čega dva s igračem više te jedan u prazan gol, a strijelci su redom bili Parenteau, Comeau i Nielsen za konačnih 6:4.

Chicago Blackhawksi stigli su do prve ovosezonske pobjede u gostima protiv Buffalo Sabresa, a rezultat je bio 4:3. Igrač utakmice bio je Slovak u redovima prvaka Marian Hossa koji je postigao posljednja dva pogotka za Chicago u ovoj utakmici te tako odveo svoju momčad do prvog slavlja. No, utakmica je počela vrlo loše za Blackhawkse koji su se našli u zaostatku nakon samo 14 sekundi igre, a za domaće je pogodio Drew Stafford. Dvije i pol minute poslije bilo je već 2:0 kada je pogodio Derek Roy. No, pet minuta nakon toga Patrick Kane smanjuje zaostatak golom s igračem više.

U drugoj trećini slijedi preokret Blackhawksa, a u listu strijelaca upisao se i rookie Nick Leddy kojem je ovo bio i prvi Nhl gol u karijeri. Tada na scenu stupa Hossa koji prvo pogađa za vodstvo Chicaga od 3:2, a početkom posljednje dionice pogađa i za 4:2. Sabresi su uspjeli tek smanjiti na 4:3 preko Connollyja, no više od toga nisu mogli, pa su prvaci tako došli do prve pobjede ove sezone.

A do prvog ovosezonskog slavlja stigli su i hokejaši Pittsburgh Penuginsa zahvaljujući gostujućoj pobjedi nad New Jersey Devilsima od 3:1. Najbolji igrač utakmice bio je golman Penguinsa Brent Johnson s 30 obrana. Johnsonu je ovo bio prvi nastup ove sezone, a na golu je zamijenio Marca-Andrea Fleuryja. Alex Goligoski doveo je goste u vodstvo minutu prije kraja prve trećine, a početkom druge Mark Letestu iz powerplaya pogađa za 2:0. Čeh Patrik Elias u posljednjoj dionici smanjuje na 2:1 nakon asistencije Jasona Arnotta, no novopridošli Paul Martin pogađa praznu mrežu domaćih desetak sekundi prije kraja za konačnih 3:1. Zanimljivo, baš je Martin ovog ljeta boje Devilsa zamijenio onima iz Pittsburgha.

Četiri različita strijelca upisalo se na semafor u pobjedi St. Louis Bluesa protiv, ove sezone, vrlo indisponiranih Anaheim Ducksa. Konačnih 1:5 je nastavak loših igara i rezultata za Patke koje su u prvom kolu bile poražene od Detroit Red Wingsa s 0:4, a potom i od Nashville Predatorsa s 1:4. David Backes i Andy McDonald doveli su domaće u vodstvo od 2:0, a potom je Brandon Crombreen pogodio i s igračem manje za konačan raspad igre kod gostiju. Finac Saku Koivu smanjio je iz powerplaya na 1:3, no onda D'Agostini s dva pogotka postavlja konačnih 5:1.

Flyersi su kod kuće bili bolji od Colorada s 4:2, a Washington Capitalsi upisali su novu pobjedu, ovaj put protiv Ottawa Senatorsa, zahvaljujući svojoj najvećoj zvijezdi Alexu Ovečkinu koji se ponovno upisao u strijelce, a ovaj put pogodio je u produžetku za konačnih 3:2. Daniel Sedin postigao je oba pogotka u slavlju njegovih Vancouver Canucksa protiv Florida Panthersa s 2:1.

NHL, rezultati, 11.10.2010.: NY Islanders - NY Rangers 6:4, St. Louis - Anaheim 5:1, New Jersey - Pittsburgh 1:3, Buffalo - Chicago 3:4, Philadelphia - Colorado 4:2, Washington - Ottawa 3:2(OT), Vancouver - Florida 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 00:36
    ma mislim, neoprostivo je izgubit od realno inferiornijih (iako uvijek nabrijanih) Islandersa kojima još pritom fale 3 ponajbolja igrača... oscilacije između tekme sa Sabresima i ove su prevelike, a sezona je tek počela...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 19:25
    Kriminalno loša igra Del Zotta u obrani koji je kriv za prva dva gola, a i ono isključenje 5 minuta prije kraja im nije trebalo. Treba reći da je New Jersey igrao s rosterom od samo 16 igrača (salary cup, ozljeda Rolstona i suspenzija ono tipa čije je ime i prezime predugo za izgovoriti i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 17:27
    kriminalno loša igra obrane Rangersa...
    Obrisan korisnik