Nogomet

Karagounis: "Kažu da smo se već kvalificirali"

Antonija Pavlić • četvrtak, 14.10.2010.
Karagounis: "Kažu da smo se već kvalificirali"
Foto: Kristijan Komarica

Grčki kapetan Giorgos Karagounis nije želio preuzeti kredit za pobjedu nad Izraelom (2:1), zahvaljujući kojoj su se vinuli na prvo mjesto kvalifikacijske skupine F za Europsko prvenstvo 2012. "Pobijedili smo srcem i strašću", kazao je.

Kapetan grčke nogometne reprezentacije Giorgos Karagounis zasluge za pobjedu nad Izraelom i barem kratkotrajno preuzimanje vodstva na čelu skupine F (Hrvatska svoj zaostali susret igra 17. studenog protiv Malte) pripisao je radu cijele momčadi, premda je upravo on realizirao jedanaesterac zahvaljujući kojem je Grcima na stadionu Georgios Karaiskakis pripao maksimalan plijen.

"Pobjeda je ostvarena jer smo na terenu poginuli, igrali srcem i dušom", istaknuo je. "Nije lako s ovakvim pritiskom ostvariti dvije uzastopne pobjede na razini kvalifikacija za Europsko prvenstvo, no svi su u to uložili puno truda i zbog toga smo zaslužili slaviti."

Europski prvaci iz Portugala 2004. znali su da će Izrael biti tvrd orah, ali i da pravi pristup donosi i željeni rezultat. "Srčanom smo igrom uspjeli doći do prednosti prije no što smo primili nesretan autogol, ali brzo smo se osvijestili i vratili prednost, a imali smo i prigoda za uvjerljiviju pobjedu. Ovaj je trijumf prilično značajan jer je mnogo igrača u zadnje vrijeme ili bilo ozlijeđeno ili se oprostilo od nacionalnog dresa."

Kredit za pobjedu, tipično, nije želio preuzeti na sebe. "Važno je da smo na konto ubilježili tri boda, strijelci su u drugom planu. Pokazali smo da smo pobjedu jako željeli i to je ono što mi puno znači."

Do hrvatskog suprotstavljanja Malti, Karagounis i ekipa predvodit će skupinu F, a mnogi njihovi zemljaci uvjeravaju ih da će tamo i ostati. "Pred nama je još dug put", svjestan je. "Već smo svjedočili nekim iznenađenjima, stoga nećemo slušati sugestije da je naša kvalifikacija sigurna. Nastavit ćemo u istome tonu", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom15.10.2010. u 03:52
    Nemaju oni kvalitet, uopce ne virujen da ce dobit Latviju, Izrael i Gruziju, gube tu bar 2 boda
    The Phantom
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 18:57
    Grci srcem i strascom haha.... oni samo znaju prljavo igrat i tako je uvijek bilo
    Obrisan korisnik