Ostali sportovi

Miholjević 80. u Pijemontu

Maja Giljanović • subota, 16.10.2010.
Miholjević 80. u Pijemontu
Foto: Davor Sajko

Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević osvojio je 80. mjesto na Giru del Piemonte od ukupno 91 biciklista koliko ih je završilo 194 kilometra dugu utrke, a naslov pobjednika je drugu godinu uzastopce osvojio Belgijac Philippe Gilbert.

Philippe Gilbert (Omega) je napravio prvi korak prema reprizi prošlogodišnjeg doublea na sjeveru Italije. Belgijac je lani nakon trijumfa na Gran Piemonteu dominirao i na posljednjem klasiku sezone na Giru di Lombardia, a i 365 dana poslije u Pijemontu je uzeo prvo mjesto i na sebe preuzeo teret najvećeg favorita u Lombardiji.

Gilbert je na 194 kilometara dugoj utrci od Cossata do Cherasca odlučujući potez povukao 700 metara prije cilja, napao je iznenada, rivale ostavio u čudu i više se nije osvrtao. Podij su dvije sekunde iza Gilberta osvojili Leonardo Bertagnolli (Androni Giocattoli) i Matti Breschel (Saxo Bank), a Belgijac je izjavio: "Bilo je pitanje samo kraju privesti što je momčad idealno pripremila".

Upitan o Lombardiji, Gilbert je zaključio: "Brine me malo spust nakon uspona na Sormano, ali neupitno je da ću dati sve od sebe" i najvećim rivalima proglasio Cadela Evansa i Aleksandra Kolobnjeva.

U Pijemontu je nastupio i Vladimir Miholjević (Acqua&Sapone) i s 8:50 minuta zaostatka iza Gilberta zauzeo 80. mjesto od 91 biciklista koji su završili utrku.

Riječanin je na startnoj listi i u subotu na Giro di Lombardia ili kako ga Talijani od milja zovu la classicu delle foglie morte (utrku umirućih listova) prvi put održanu davne 1905. godine.

Giro del Piemonte:
1.Gilbert (Belgija, Omega) 4h28:03
2.Bertagnolli (Italija, Androni Giocattoli) +2
3.Breschel (Danska, Saxo Bank) +2
4.Pozzato (Italija, Katusha) +4
5.Devenyns (Belgija, Quick Step) +4
...
80.V. MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Acqua&Sapone) +8:50
...
91.Paolini (Italija, Acqua&Sapone) +8:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!