Košarka

Perasoviću loše krenulo

Tea Lokas • subota, 16.10.2010.
Perasoviću loše krenulo
Foto: Kristijan Komarica

Odigrane su prve četiri utakmice prve turske košarkaške lige, a već u najranijem stadiju prvenstva dogodilo se iznenađenje. 11-plasirana momčad prošle sezone nadvladala je Perasovićev Efes Pilsen u srcu Istanbula.

Nakon uspješno odrađenog Predsjedničkog kupa protiv najljućeg protivnika Fenerbahčea, Perasović je svoje vatreno krštenje u turskoj ligi imao u utakmici s Antalyom.

Pozitivan omjer Efes Pilsen imao je samo u drugoj četvrtini koja je okončana rezultatom 40:36, no Antalya preuzima kormilo u drugom dijelu utakmice i ostvaruje pobjedu od 71:68, što nagovještava zanimljivu sezonu.

Najučinkovitiji na strani pobjednika bio je Devan Deangelo Downey (15 poena), dok je za momčad iz Istanbula ponovno najbolji bio Igor Rakočević (14).

Mersin je u drugom susretu dana izgubio od novog prvoligaša Olina rezultatom 71:74. Apsolutno najbolji strijelac susreta, kao i dosada odigranih utakmica prvog kola, bio je Renaldas Seibutis ubacivši 31 poen. Za Mersin su po 21 i 20 upisali Yucel odnosno Christmas.

U Izmiru su snage odmjerili Bornova i Trabzonspor, a pobjedu je odnijela domaća momčad Bornove. Torin Francis bio je zvijezda večeri s postignutih 25 poena, dok je na strani Trabzonspora svoj doprinos od 18 poena dao Alvin Snow.

Tofaş je na domaćem terenu svladao Pinar rezultatom 77:73, no najistaknutiji pojedinac na utakmici bio je igrač Pinara Osiris Eldridge s postignuta 23 poena.

Prvo kolo, TBL:
Efes Pilsen - Antalya BSB 68:71
Mersin BSB - Olin Edirne 71:74
Bornova - Trabzonspor 81:76
Tofaş - Pinar Karşiyaka 77:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!