Nogomet

Van Gaal: "Imali smo sreće"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.10.2010.
Van Gaal: "Imali smo sreće"
Foto: UEFA

Bayernov trener Louis van Gaal priznao je kako je u pobjedi nad Clujom (3:2) imao više sreće nego pameti, budući da su si izabranici Sorina Cartua dva gola zabili sami, dok su u trećemu nesebično sudjelovali...

Na Allianz Areni u Münchenu, Bayern je nastavio seriju pobjeda u Ligi prvaka s 3:2 svladavši rumunjski Cluj. No, izabranici Sorina Cartua u tome su im umnogome pomogli budući da su si dva gola zabili sami, a u trećem nesebično sudjelovali.

"Ove sezone nismo imali mnogo sreće, ali sve nam se to zato vratilo protiv Cluja. Nismo poklanjali previše šansi, ali niti dovoljno kreirali, zbog čega možemo biti presretni s dva autogola", komentirao je Louis van Gaal.

"Dobro smo se prezentirali u sredini, posebno trokut Kroos, Ottl, Schweinsteiger. Šteta što sam morao zamijeniti potonjeg, ali doktor Müller-Wohlfahrt rekao je da ne smije igrati više od 70 minuta", objasnio je.

"Zasluženo smo pobijedili i na način na koji igramo u Ligi prvaka želim nas vidjeti u Bundesligi. Ako u sljedećoj utakmici pobijedimo HSV vratit ćemo se u igru i sve ćemo dati da se to ostvari, premda znamo da neće biti lako."

Clujev trener Sorin Cartu bio je pak ljutit zbog nesretnog poraza. "Užasno sam frustriran što moram govoriti poslije svega što se jučer događalo na terenu i rezultata koji se u konačnici zasvijetio na semaforu. Logično je da protiv takve momčadi poduzmemo neke preventivne mjere, a to smo i učinili, ali potpuno neprihvatljivo bilo je primiti onakve pogotke. Ne želim reći da smo ih počastili, ali kao što sam ranije rekao - frustriran sam."

"Nijednome menadžeru ne bih želio da sada bude u mojoj koži", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dras_l21.10.2010. u 09:49
    nije Van Gaal napravio grešku što nije kupovao igrače, već je to jednostavno odluka klupskih čelnika ... naime, Bavarci imaju neku čudnu filozofiju da ne kupuju igrače nakon svjetskog prvenstva (vjerojatno zbog prenapuhanih cijena) ... najavili su već na ljeto da će kupovinu obaviti na zimu
    dras_l
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 00:45
    treba bit biser pa zašit dva autogola :D
    Obrisan korisnik
  • The Phantom20.10.2010. u 20:15
    Ma je, van gaal, lazes, koja srica, triba znat dat autogol i to dva
    The Phantom
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 17:05
    napravija je veliku grašku van gaal što ovo lito nije nikoga kupija, ovaj kadar igrača je odigra cilu sezonu prošle godine a večina je njih igrala i SP tako da su se poprilično istrošili a i ozljedila su im se 2 najbolja igrača i svaki tjedan im se neko pridoda na listi ozljeđenih,triba je dovesti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik