Nogomet

Video: Anderlecht uvjerljiv protiv AEK-a

Nikola Vlahović • petak, 22.10.2010.
Video: Anderlecht uvjerljiv protiv AEK-a
Foto: Duje Bonačić

AEK je u trećem kolu Europske lige gostovao kod Anderlechta te se nije baš proslavio. Naime, Anderlecht je slavio rezultatom 3:0 i tako došao do prvih bodova u skupini G...

Anderlecht je bez većih problema došao do uvjerljive pobjede nad grčkim prvoligašem, a prvo ime utakmice bio je Mbark Boussoufa. Omaleni ofenzivni veznjak doveo je svoju momčad u vodstvo u 31. minuti.

Mogao je do odmora Anderlecht imati i veću prednost, ali su svoje prilike propustili Lukaku i Lucas Biglia. Do kraja prvog poluvremena AEK je zaprijetio preko Blanca, ali nije došlo do promijene rezultata.

Do novog pogotka domaćini su došli u 71. minuti, a strijelac je bio robusni Lukaku, a za gol mu je asistirao Boussoufa. Uvjerljivu pobjedu Anderlechta potvrdio je Juhasz, koji je u 75. minuti poslao loptu iza Saje.

Do kraja susreta AEK je pokušavao ublažiti poraz, ali je još jednom neprecizan bio Blanco. Domaćini su mogli postići još koji gol, ali su neprecizni bili Chavarria i Boussoufa.

S ovom pobjedom Anderlecht je došao do prvih bodova u skupini. Vodeći Zenit ima devet bodova, a Anderlecht, Hajduk i AEK po tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!