Nogomet

Samo pobjeda je važna

Ivana Strahija • utorak, 26.10.2010.
Samo pobjeda je važna
Foto: Bruno Karadža

Momčad Varaždina, nakon šeste svoje ovosezonske pobjede, već u utorak igra Kup, a u barokni grad stiže drugoligaš HAŠK.

Drugoligaš iz Zagreba, Hrvatski akademski športski klub (u kojem se ipak bave samo nogometom), stiže u Varaždin prilično nezadovoljan dosadašnjim tijekom sezone. Forma u posljednjih pet kola je iznimno slaba, osvojena su samo dva boda, a doživjeli su nogometaši HAŠK-a dva poraza za redom, od Lučkog i Solina. No, bez obzira na te informacije, varaždinski prvoligaš ozbiljno se priprema za tu utakmicu.

Sve ostalo

O NK Varaždinu teško je pisati bez da se spomenu financijski problemi, a onaj najsvježiji je što na naplatu 8. studenog stižu potraživanja Brlenića, Mujanovića i Melnjaka, oko 200 tisuća kuna. To će značiti automatsku blokadu i suspenziju kluba, ukoliko se novac ne pronađe. No, kako je predsjednik Zlatko Horvat najavio rješavanje problema kredita do kraja listopada, do tad bi već trebalo biti sredstava da se i to plati.

Također, pokušali smo provjeriti navode naših čitatelja o tome da je otkaz direktoru Goranu Jukiću manje-više gotova stvar i da već postoji osoba koja čeka da popuni slobodno mjesto, no zamoljeni smo pričekati do utorka i konzultacije s predsjednikom po tom pitanju.

"HAŠK nema što izgubiti ovdje i očekujem otvorenu utakmicu. S HAŠK-om smo u zimi igrali prijateljsku utakmicu i stekao sam dojam da je to solidna haklerska zagrebačka ekipa, ne vjerujem da će se zatvoriti. Svi znamo da je Kup prevrtljiv, a od svojih igrača tražim opreznost. Kazao sam im da ne sanjaju o visokoj pobjedi, razlika u golovima uopće nije bitna, samo prolaz u četvrtfinale", najavio je trener Varaždina Samir Toplak.

Subotnja utakmica protiv Istre 1961 je apsolvirana: "U načelu sam zadovoljan jer smo dominirali većim dijelom susreta. No, imali smo crne rupe nakon primljenog pogotka, a par prilika u kojima smo ranije mogli riješiti utakmicu nismo iskoristili. Takve su se već stvari događale i to treba popraviti", kaže Toplak.

Pljesak je, i to nekoliko puta, zaradio Feđa Dudić, za kojeg se 'šuškalo' da mu je subota zadnja prilika da zabije gol. On je u tome uspio i upisao je svoj drugi pogodak u dresu Varaždina, a Toplak je komentirao: "Ne bih rekao da je bila posljednja prilika, ali sigurno jedna od zadnjih. U igru sam ga stavio jer me u posljednjih 10 dana na treninzima uvjerio da može i nije razočarao. Svakako će nam koristiti u domaćim utakmicama, sad kad je probio led."

Dudić je dobrim poslom u subotu zaradio i uvrštenje u prvu postavu protiv HAŠK-a, od prve minute zaigrat će i Hojski te Aganović, ali i Punčec, koji je zbog trećeg žutog kartona van terena protiv Osijeka iduće subote. "Ne želim previše miksati ekipu, ali moram malo rasteretiti one koji nose većinu tereta", objašnjava Toplak. Tako će na golu u utorak biti Dreven umjesto standardnog Krkleca, a trener je objasnio da je Saša "golman za Kup".

Osim što je pohvalio Dudića, Toplak je imao lijepe riječi i za Brlečića: "On je odradio fenomenalno drugo poluvrijeme i to je dokaz da imamo širinu kadra. Isprofilirali smo 20 igrača i ni jednog od njih se ne bojim staviti u igru, što je odlična stvar kad nas pogode kartoni i ozljede."

Utakmica osmine finala Kupa igra se u Varaždinu od 18 sati. Za utakmicu su određeni suci Goran Frković, Damir Volf, Robi Kezele i Zlatko Šimčić, kontrolor je Marijan Puljiz, a delegat Zvonko Sobol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 15:09
    Sretno bumbari...
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000726.10.2010. u 14:06
    ajmo drugoligaši
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 11:43
    ajmo Varaždiiiinnnnnn!!!!
    Obrisan korisnik