Košarka

Andrić i Vujčić obilježili kolo

Tea Lokas • subota, 30.10.2010.
Andrić i Vujčić obilježili kolo

Zapažen učinak ostvario je novi član turskog velikana Efesa Pilsena, Nikola Vujčić. Hrvatski košarkaš sudjelovao je u pobjedi svog kluba nad Pinarom u trećem kolu turskog košarkaškog prvenstva. Još jedan Hrvat imao je odličan dan u Turskoj. Naime, Lukša Andrić odigrao je svoju najbolju partiju za Galatasaray dosad.

Treće kolo turske lige obilježeno je najuvjerljivijom pobjedom Efes Pilsena u dosadašnjem tijeku prvenstva. Poraz je sustigao Pinar, koji je u sve četiri četvrtine susreta bio vidljivo lošija momčad. S 19 poena strijelac susreta bio je Bostjan Nachbar, no upečatljivu partiju odigrao je naš Nikola Vujčić upisavši 14 poena, s 83% ubačaja za dva.

Utakmica između naših Lukše Andrića i Tomislava Ružića okončana je pobjedom kluba 25-godišnjeg Dubrovčanina Andrića koji je za Galatasaray ubacio čak 22 poena i postao igrač susreta. 91:66 konačan je rezultat tog dvoboja, a ni Ružić nije ostao bez upisanog poena (šest u 26 minuta na terenu) za Tofaš.

Mersin je na domaćem terenu pretrpio poraz (71:79) od Erdemira. Utakmica se prelamala u drugoj i posljednjoj četvrtini, a u porazu Mersina sudjelovao je Andrej Štimac koji je zabilježio 14 poena. Najzaslužniji čovjek za pobjedu Erdemira je Antwain Lamar Barbour s 35 poena za svoju momčad.

Isti učinak kao Barbour imao je i Gibson za Oyak, koji je pobijedio Trabzonspor rezultatom 79:65. Antalya je u gostima svladala Turk Telekom na krilima raspoloženog Christophera (25).

TBL, treće kolo:
Turk Telekom - Antalya BSB 72:83
Galatasaray - Tofaš 91:66
Efes Pilsen - Pinar 97:72
Oyak - Trabzonspor 79:65
Mersin BSB - Erdemirspor 71:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!