Košarka

Montepaschi zapeo u Vareseu

Vedran Babić • nedjelja, 31.10.2010.
Montepaschi zapeo u Vareseu
Foto: Davor Sajko

Ranije nego proteklih sezona Montepaschi je doživio prvi poraz u ligi. U prvoj utakmici trećeg kola aktualni prvaci zaustavljeni su u Vareseu...

Nije tajna da Montepaschi nije toliko jak kao prethodnih godina, no ipak se nije ovako rano očekivao njegov prvi poraz u prvenstvu. Na gostovanju kod Varesea poražen je 87:86.

Domaćin je krenuo dobro i poveo 10:2 i 17:9, a tricom Kangura u devetoj minuti imao je i plus 12 (24:12). No, već do kraja prve četvrtine Montepaschi je napravio seriju 8:0 samo da bi u drugoj četvrtini Varese opet pobjegao na deset razlike. Na krilima Lestera McCalebba gosti se opet vraćaju na pola koša minusa (36:35), a na odmor se ide s prednošću Varesea od 42:39.

Vezane vijesti

U drugi dio bolje su ušli gosti te su pet minuta prije kraja poveli sa 78:70. Činilo se kako je utakmica riješena, no raspoloženi domaćini nisu se predali već su serijom 8:0 poravnali rezultat. Ušlo se u neizvjesnu završnicu koja je pripala Vareseu zahvaljujući slobodnom bacanju Ronalda Slaya (16 koševa u utakmici).

Najefikasniji pojedinac pobjedničke momčadi bio je Thomas Jobey s 21 košem dok je prvo ime gostiju iz Siene bio Rimantas Kaukenas s 20 poena. U nedjelju su na rasporedu preostale utakmice trećeg kola.

Lega A Basket, treće kolo:
Cimberio Varese - Montepaschi Siena 87:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!