Nogomet

Remi Club Bruggea, pobjeda Zenita

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 01.11.2010.
Remi Club Bruggea, pobjeda Zenita
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo i Hajduk će u četvrtak nastaviti svoju avanturu u Europskoj ligi. Iako su oba naša predstavnika ostvarili pobjede u našem prvenstvu, istu stvar su napravili i PAOK, odnosno Anderlecht i Zenit. Club Brugge je odigrao utakmicu bez pobjednika, baš kao i Villarreal, dok je AEK poražen od fenjeraša.

Dinamovi protivnici

Idući Dinamov protivnik u Europskoj ligi, Club Brugge, odigrao je utakmicu bez pobjednika protiv Standarda, 2:2. Dvostruki strijelac za Brugge bio je Ronald Vargas. Naš Ivan Perišić ušao je u igru u 63. minuti umjesto Vargasa.

PAOK je u osmom kolu grčkog prvenstva svladao Ergotelis 2:1. Ipak, PAOK se u 16. minuti našao u rezultatskom zaostatku nakon što je vodstvo Ergotelisu donio naš Mario Budimir, bivši napadač Hajduka i Šibenika. Dinamov protivnik preokrenuo je utakmicu u svoju korist golovima Salpingidisa u 35. minuti i Contrerasa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Budimiru je to bio treći pogodak u ovoj sezoni.

Villarreal nije uspio doći do pobjede protiv Sporting Gijona u devetom kolu Primere. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a oba pogotka na utakmici postignuta su iz jedanaesterca. Sporting je poveo u 69. minuti golom Gimeneza, a Žuta podmornica je poravna rezultat na samom kraju utakmice nakon što je najstrožu kaznu realizirao Rossi. Hrvatski reprezentativac, Mate Bilić, nije ulazio u igru.

Hajdukovi protivnici

Anderlecht je u domaćem prvenstvu došao do pobjede protiv vodećeg Genka 2:1. Mrežu Genka prvo je u 10. minuti zatresao Klještan, a Genk je poravnao rezultat u 24. minuti golom Buffela. Ipak, sva tri boda Anderlechtu donio je robusni Lukaku u 54. minuti.

AEK se nije proslavio u osmom kolu grčkog nogometnog prvenstva. Naime, Hajdukov protivnik poražen je od zadnje momčadi u tamošnjem prvenstvu - Panioniosa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Riera u 50. minuti, a AEK je od 36. minute imao igrača manje zbog isključenja Dadomoa.

Zenit je nastavio s odličnim igrama te je u 26. kolu domaćeg prvenstva svladao Alaniju Vladikavkaz 3:0. Dva gola na utakmici zabio je neugodni Aleksandar Keržakov, a jednoga je još dodao Danko Lazović. Bila je to 18. pobjeda Zenita, a Ivica Križanac cijelu je utakmicu odgledao sa klupe za pričuve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!