Ostali sportovi

Osijek u centru pozornosti

Sportnet • ponedjeljak, 01.11.2010.
Osijek u centru pozornosti

Tjedan dana prije kvalifikacijskih natjecanja na Žito Grand prixu 2010., šestoj ovo sezonskoj etapi Svjetskog kupa iz A kategorije u dvorani Gradski vrt održana je press konferencija na kojoj su nazočili Vladimir Mađarević, direktor natjecanja te hrvatski reprezentativci Robert Seligman i Tomislav Marković.

Organizator drugog Svjetskog kupa kojeg će organizirati Osijek biti će GD Osijek Žito, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, Županije osječko-baranjske i tvrtke Žito. U Osijeku je najavljen dolazak natjecatelja iz 19 zemalja svijeta od čega 28 u ženskoj konkurenciji i 60 kod muškaraca. Mađarević je najavio kako će posebno kvalitetno biti natjecanje na konju s hvataljkama.

Paket ulaznica 100 kuna

Ulaznica za natjecanje u kvalifikacijama koštati će 20 kuna, a za subotnja i nedjeljna finala po 50 kuna. Paket ulaznica za sva tri dana iznosi 100 kuna, a za grupe nakon deset kupljenih ulaznica jedna je gratis. Ulaznice se mogu kupiti u svim trgovinama Ferivi športa i u uredima Turističke zajednice grada Osijeka kao i u Tiskovom kiosku na Trgu slobode.

"Od deset prvih plasiranih s nedavnog Svjetskog prvenstva u Rotterdamu u Osijeku ćemo vidjeti njih šest. Među njima i svjetskog prvaka Mađara Krisztiana Berkya, te dvojicu naših reprezentativaca Filipa Udea i Roberta Seligmana, petog i devetog u svijetu na konju s hvataljkama."

Seligmanu će ovo biti drugi nastup na Svjetskom kupu u rodnom gradu. Lani je bio četvrti. "Neću obećavati ništa veliko niti imati velike najave jer zna se kakav je konj sprava. Kiksevi su uz žensku gredu najviše mogući. Ja ću sigurno dati sve od sebe da se pokažem pred svojim sugrađanima u što boljem svjetlu i vjerujem da će ovogodišnji Svjetski kup biti veliki sportski događaj i spektakl za sve gledatelje."

Njegov klupski kolega Tomislav Marković zbog ozljede nije nastupio na Svjetskom prvenstvu. U Osijeku će braniti drugo mjesto na parteru. "Nastup kod kuće se ne propušta i vrijedi istrpiti i bol kako bih barem ponovio onaj doživljaj od prošle godine kada sam nastupio pred svojim sugrađanima. U odnosu na prošlu godinu konkurencija na parteru je nešto slabija, nema Brazilca Hypolita i Izraelca Shatilova, ali biti će tu Talijan Pozzo, Slovenac Klavora, naravno i Filip Ude pa sam siguran kako će i ove godine parter biti iznimno zanimljiv."

Tomislav i Robert nastupe u finalu pokušati će ostvariti u petak kada su s početkom u 14 sati na rasporedu kvalifikacije. Nastupi na parteru i konju s hvataljkama, uz gredu za gimnastičarke započeti će u petak u 17,30 sati. Finala na konju i parteru su u subotu, vjerujemo da ćemo vidjeti i osječke reprezentativce.

Zanimljivo, finalna natjecanja u subotu i nedjelju prenositi će Hrvatska televizija. Međutim, švedska agencija otkupila je prava TV prijenosa, pa će sigurno slika iz Osijeka otići i u nekoliko europskih i svjetskih zemalja.

(tekst: Krešimir Lacković, foto: Željko Šepić)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!