Rukomet

Anić: "Imam još veće ambicije"

Ivana Strahija • utorak, 02.11.2010.
Anić: "Imam još veće ambicije"
Foto: Ivana Strahija

Nakon što je sa svojom novom momčadi odradio prvu utakmicu i imao priliku ozbiljno krenuti u trenažni proces, novi trener RK Međimurja Željko Anić postavio je ciljeve za ekipu još više od prvotnih.

Šest je pobjeda iza RK Međimurja, lovi se sedma, s kojim bi se izjednačio klupski rekord postavljen pred tri godine. Petnaestak dana odmora od prvenstvenih utakmica Međimurje je iskoristilo kako bi popravilo sve što je trebalo.

"Iako ne želim komentirati nečiji prijašnji rad, treba kazati da je fizička forma ispod očekivane razine", kazao je trener Željko Anić novinarima. "Također moramo poraditi na taktici u napadu, jer je igra bazirana na individualnim igračima. Znači, ako primjerice Čužić i Varga 'zakuhaju' onda je dobro, ali ako ne, onda smo u problemima i ne smijemo se na to oslanjati. Moramo imati odgovor na sve vrste obrana."

Da je bilo Anića…

Opće oduševljenje novim strategom proširilo se i na svlačionicu a srednji vanjski Rudolf Čužić je kazao: "Kad sam dolazio u Međimurje nisam vjerovao da će momčad biti tako dobra, no dokazujemo se iz kola u kolo. Mislim da je trener odličan te je šteta što s nama nije bio od početka, imali bismo možda dva boda više, vjerojatno protiv Nexea."

Tome je Anić dodao: "Nazire se skupina igrača koji su prihvatili moju filozofiju i koji su spremni vrhunski raditi. Moraju svi zajedno shvatiti da ne igra jedan igrač protiv jednog igrača nego ekipa protiv ekipe i strategija protiv strategije."

Bez obzira na te manje probleme Anić je izuzetno zadovoljan ekipom i Upravom, pa kaže: "Sad kad sam se upoznao s radom mogu reći da su moje ambicije veće nego na početku. Smatram da svoja iskustva iz drugih klubova u kojima sam igrao i trenirao mogu prenijeti u Čakovec. Mislim da je najvažnije da se posebna pažnja posveti mlađim uzrastima, jer prva ekipa možda jest lokomotiva, ali su mlađe kategorije vagoni."

O doprinosu novog trenera cjelokupnom pogonu pričao je i predsjednik Siniša Janušić, koji je kazao: "Anić je u par dana napravio veliki pomak, ne mislim tu samo na sportski dio nego i na sve ostalo. Iznenadio nas je svojom brigom za omladinski pogon, ali i dovođenjem sponzora, što od njega nitko nije očekivao. Pokazao se kao super-profesionalac i odličan čovjek", od pohvala se nije suzdržavao predsjednik.

Predsjednik RK Međimurja također je izrazio svoje zadovoljstvo povećanim interesom gospodarstvenika za projekt 'renesanse međimurskog rukometa', te je uvjeren da se klub počinje polako konsolidirati: "Mislim da smo prošli dječje bolesti i da nadalje može ići samo na bolje."

U zadovoljstvu i slogi tako u RK Međimurju prolaze dani i čeka se utakmica devetog prvenstvenog kola, kad u Čakovec stiže Gorica. Utakmica se igra u subotu u 19.30 sati, a cijela se momčad nada nastavku pozitivnog niza.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!