Nogomet

"Ne podcjenjujem Hajduk, ali..."

Mihaela Bradovski • utorak, 02.11.2010.
"Ne podcjenjujem Hajduk, ali..."
Foto: Duje Bonačić

51-godišnji talijanski stručnjak na klupi Zenita, Luciano Spalletti, uoči dolaska u Split odlučio je poštedjeti nekolicinu igrača te ih sačuvati za dvoboje domaćeg prvenstva. Talijan svoju odluku ne tumači kao podcjenjivanje europskog protivnika...

Zenit pred sobom, u ruskom prvenstvu, ima važnu utakmicu protiv Sibira. Na očekivano pitanje - je li spomenuti susret važniji od onoga protiv Hajduka - Spalletti je imao spreman odgovor. Momčad je tokom tjedna pripremao u nešto izmijenjenom sastavu.

"Kod kuće ću ostaviti četiri do čak pet igrača kako ne bi trošili svoju snagu na put do Splita. Za susret u Novosibirsku trebat će mi odmorni i svježi. Nažalost, situacija je takva da ću morati u vatru europske utakmice gurnuti igrače s manjom minutažom, ali moja se odluka neće mijenjati. Ne podcjenjujem Hajduk, ali moj je posao donositi takve odluke."

Odabir kadra za susret u Splitu Spalletti ne smatra odabirom rezervne momčadi. "Nisam rekao da će igrati drugi sastav. Na prazna će mjesta ući igrači koji će nadam se uspješno pokazati kako su ravnopravni onima koje ću odmoriti. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do rezultata koji nam treba i koji se od nas očekuje."

A očekivanja klupskog vodstva i navijača nova je pobjeda. "Očekujem da će se moji igrači pokazati kao sjajna momčad. Jer ih takve znam s treninga. Trener sam odličnim pojedincima i kolektivu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2010. u 14:47
    samo neka oni nas podcjene vidi ce oni sta je hajduk na pripunom poljudu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 14:27
    Sada treba junački odigrati i otet bar bod prepotentnom Taljanu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 14:22
    Hvala Zmaju ŠB. Tribat će nam i "touch of blessing",ili malo sriće,ali,najvažnije je ne usrat se važnosti utakmice,i znat da imamo šanse,pogotovo ako njima izostane 5-6 prvotimaca uključujući i Keržakova.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 13:29
    nema se šta, kad znaš da ti je protivnik favorit, a igraš kući pred 35.000 vatrenih duša, nema druge nego hrabro i srcem i glavom, pa šta Bog da i sreća junačka. ako izgubiš, 'gineš u stilu'. NAPRID BILI HERCEG-BOSNA JE UZA TE
    Obrisan korisnik
  • du_zizou02.11.2010. u 13:28
    realno kad Hajduk ima ozbiljnjih problema sa super jadnim Dragovoljcem a ne da ih nema sa Zenitom ma koliko god on bio oslabljen..
    du_zizou