Nogomet

Spalletti: "Hajduk će izgledati drukčije"

Borna Rupnik • četvrtak, 04.11.2010.
Spalletti: "Hajduk će izgledati drukčije"
Foto: EPA

Luciano Spalletti doveo je svoj Zenit u Split bez nekolicine prvotimaca, ali uvjeren je da oni koji se suprotstave Hajduku neće razočarati...

Ruski Zenit samouvjereno je stigao u Hrvatsku i vjeruje i u drugi uspjeh protiv splitskog Hajduka. U St. Peterburgu je bilo 2:0, čime je Zenit zadržao maksimalan učinak u grupnoj fazi Europske lige.

"Ne mislim da bismo se trebali previše uzdati u prošlu utakmicu s Hajdukom. Novi trener uvijek ima nove ideje, i smjena trenera sigurno će promijeniti Hajdukovu momčad. Na njihovom terenu, u posebnoj atmosferi, Hajduk će izgledati drukčije. Igrače ponese energija s tribina i zaigraju čvršće".

Vezane vijesti

Trener Luciano Spalletti prije dvoboja kaže: "Ne postoje jednostavne utakmice, nije bilo lako ni protiv Hajduka. Nismo još prošli skupinu, ali imamo dobru momčad, kao što je istaknuo i Ivica Križanac".

"No, pred nama su važni susreti na dva kolosijeka i zato sam neke igrače ostavio kod kuće. Samo dan poslije povratka iz Splita putujemo u Novosibirsk. Oni koji su ostali u Rusiji igrali su više i umorni su, a oni koje sam poveo u Split zaslužuju igrati isto kao i svi ostali", dodao je.

O mogućim ishodima Spalletti nije želio nagađati: "Bit ću zadovoljan ako moja momčad odigra onako kako tražim od njih. Naravno, rezultat je ključan, a želimo li ostvariti cilj moramo pokazati pravi, zajednički mentalitet. Ne budemo igrali u duhu zajedništva, nećemo izvući željeni rezultat".

"Neće nam biti lako ni u prvenstvu ni u Europskoj ligi, pogled na tablicu može zavarati. Teoretski, u Europskoj ligi još dvije momčadi osim nas mogu do deset bodova", kaže.

Naposljetku je prokomentirao i mogućnosti svog mladića Kanunikova: "Ima perspektivu, isto kao i Ionov. Poveli smo i Rosinu, Husztija i Buharova. Mislim da će biti utakmica u kojima ga mogu iskoristiti, ali prije svega razmišljam o momčadi kao cjelini".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!