Nogomet

Vučević: "Pokazali da možemo i s velikima"

Ante Zovko • petak, 05.11.2010.
Vučević: "Pokazali da možemo i s velikima"
Foto: Davor Sajko

Goran Vučević priznao je kako njegovi igrači nisu ispoštovali dogovoreno i da je poraz od Zenita realan. No, drugo poluvrijeme ulijeva mu nadu.

Poraz od Zenita 2:3 bio je manje-više očekivan. No, mnoge je razočarala anemična Hajdukova izvedba, pogotovo u prvom dijelu. Goran Vučević odao je priznanje ruskom protivniku. "Zenit je iznimno kvalitetna momčad, a kad imate takvog suparnika, morate se osigurati obrambenom varijantom. To nas je učinilo nemoćnima prema naprijed. Trebali smo igrati na protunapade, no nije fukcioniralo."

Luciano Spalletti: "Pobjede ne mogu obećati, no maksimalni angažmana svakako da. Dat ćemo sve od sebe da natjecanje u skupini zaključimo s maksimalnim učinkom. A može li Hajduk biti drugi? Zašto ne."

"Nevjerojatnu lepezu igrača ima trener Spalletti, njegova momčad doista zaslužuje igrati Ligu prvaka. Bojali smo se katastrofalnog rezultata, na kraju se, vjerujem, nismo osramotili, te smo pokazali da možemo igrati i s velikima. Igrali su gosti iznimno kvalitetno, a mi smo bili dobri u drugom dijelu."

Vučević je otkrio čime je bio najmanje zadovoljan. "Dogovorili smo se da ih čekamo pet metara ispred centra, no neki to nisu poštovali. Na širokom prostoru nismo imali nikakvih izgleda. Bilo je i pogrešaka u dodavanju, a razlog tome je snaga Zenita. Nije se bilo lako dodavati pored njih."

Za kraj privremeni trener je upitan o Hajdukovoj perspektivi u Europskoj ligi i njegovoj osobnoj na klupi splitskog kluba. "Remi AEK-a i Anderlechta nam odgovara, no treba biti realan i priznati kako je već plasman u Europsku ligu veliki rezultat za nas. Nadamo se, ali isto tako, ponavljam, treba biti realan. Što se mojeg ostanka tiće, ostajem pri svome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo06.11.2010. u 09:41
    Ma sa kimen se oni mogu nositi? Druga momcad Zenita ih razbila, mogli su dati 6 golova da su tili. Na kraju se opustili. Sto me najvise nervira kod Hajduka je kad vidim da su fisicki nespremni. Zar u hrvatskoj nema dobrog kondicijskog trenera? To je ono najgore. Nemogu da trce. Pa sto oni rade... [više na forumu]
    Josippo
  • Obrisan korisnik06.11.2010. u 03:59
    Ja se samo nadam da ce Zenit biti korektan i pokusati ostvariti ono sto je Spalletti najavio - natjecanje u skupini zakljuciti s maksmalnim ucinkom.. I nadam se da nece tako brzo [kao njihovi kretenski navijaci] zaboraviti kako je Hrvatska reprezentacija fer i sportski, sa maksimalnim angazmanom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Rege05.11.2010. u 22:52
    Naravno da stranih pojačanja ima koliko hoćeš, ali opet treba pogledati Hajdukovu realnost. Nešto zbog objektivnih razloga (pružanje prilike svojim igračima, rezanje kadra i smanjivanje troškova) te daleko više zbog subjektivnih (reketarenje menadžera, nesposobnost uprave, labavi trener...) Hajduk... [više na forumu]
    Rege
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 18:57
    Zenit redovito u EL pobjeđuje sa dva ili više golova razlike, ali jedan HNL stoper je katastrofa ako to ne uspije zaustaviti? Uopće nije bio problem u zadnjoj liniji, već u vezi koja je bila usitinu nemoćna u spriječavanju rusa da se doslovno ušetaju u hajdukov šesnaesterac. Buljat je zapravo bio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov05.11.2010. u 18:37
    meni samo nije jasno kako neko može na osnovi 1(slovima: JEDNE) utakmice i 3(slovima: TRI) dana treninga rec da je vucevic sranje trewner?!
    irilov