Košarka

"Igraju zbog sebe, ne zbog Radulovića"

Ivor Krapac • petak, 05.11.2010.
"Igraju zbog sebe, ne zbog Radulovića"
Foto: Kristijan Komarica

Iako se na to nije htio previše vraćati s obzirom da se nastavlja NLB liga, Zdravko Radulović bacio je pogled unatrag na Cibonino gostovanje u Sieni, na kojem je bio nezadovoljan izdanjem Bojana Bogdanovića i Leona Radoševića - i to nije skrivao. Trener Cibosa je dosta emotivno reagirao nakon utakmice, te emocije ostale su do petka...

Nisu bili jedini koji su odigrali loše, u drugom poluvremenu je cijela Cibona potonula u veliki minus, no Zdravko Radulović je nakon utakmice u Sieni bio najviše pogođen nastupom Bojana Bogdanovića i Leona Radoševića. Kapetan Cibosa i njegov zamjenik nisu odigrali dobru utakmicu, pa iako svatko ima pravo na slabiji dan, Radulović svoje nezadovoljstvo nije gurao pod tepih.

"Vidim da se dalo mašti na volju, sklapaju se razne konstrukcije, no i dalje stojim iza svega što sam rekao nakon utakmice - reakcija njih dvojice bila je katastrofalna, ali ne tražim u tome alibi za poraz", vratio se Cibonin trener na srijedu u Italiji: "Apsolutno nema alibija, izgubili smo od Siene manje nego je Cibona tamo izgubila prošle sezone, a odigrali smo katastrofalnu utakmicu. I prvo poluvrijeme igrali smo loše, no zahvaljujući ofanzivnom skoku bili smo na -5".

"Dobro je što ćemo nakon Nymburka imati pet dana za pripremu za Cholet, bit će vremena za odmor. U nešto više od 20 dana igrali smo osam utakmica, dosta smo potrošeni, mislim da će nam koristiti tih pet dana".

Bogdanović i Radošević proveli su na klupi veći dio drugog poluvremena, no i ono malo što su igrali u trećoj četvrtini je, veli Radulović, bilo previše: "Pogriješio sam jer sam ih stavio da igraju takvi kakvi su bili, nespremni za utakmicu. Na početku drugog poluvremena Siena se odvojila, napravila prednost i na kraju ih više nisam htio maltretirati, uveo sam mlađe dečke da igraju - možda sam i dobro napravio što sam ih sačuvao".

"Za mene je ovo završena priča. Profesionalci su, moraju ispunjavati obaveze ne zbog Zdravka Radulovića nego zbog obveza prema klubu i zbog samih sebe. Ne igraju zbog Zdravka Radulovića", zaključio je trener Cibosa, koji ima i drugih briga - u subotu u Draženov dom već dolazi češki Nymburk, utakmica je na rasporedu u 17 sati.

"Vrlo bitan susret za nas, poslije Zagreba smo rekli da imamo povoljan raspored i da možemo ući u dobru seriju. Dolazi nam momčad koja je doživjela težak poraz od Krke, ali to je momčad koja nije u takvom stanju kao što govori taj poraz s 20 razlike", opisuje Radulović Čehe: "Vrlo su specifični, imaju dobre igrače, odlične šutere, pomalo su atipični jer gotovo da ne igraju leđima, puno stvari završavaju u prvih deset sekundi, u primarnom kontranapadu, rade rani pick, šutiraju iz kontri".

Glavni aduti Nymburka su Čeh Petr Benda i Amerikanac Chester Simmons, tu je i Francuz Afik Nissim, organizator igre, a radi se o opasnoj momčadi ako ih krene šut: "Protiv Krke su promašili apsolutno sve što se moglo, no ako im budu ulazile te lopte mogu napraviti problem. Međutim, to je ipak momčad koju trebamo dobiti u Zagrebu".

Pobjeda bi bila dobra najava za domaću euroligašku utakmicu protiv Choleta, koja je na rasporedu u četvrtak...

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!