Košarka

Pobjede gostiju, Hrvati odlični

Tea Lokas • nedjelja, 07.11.2010.
Pobjede gostiju, Hrvati odlični
Foto: Kristijan Komarica

Posljednje dvije utakmice četvrtog kola turske BEKO lige prošle su očekivano, pobjedama dvaju favorita i pretendenata na ovogodišnji naslov prvaka Turske. Veliku ulogu u igri svojih momčadi imali su hrvatski košarkaši.

Momčad Velimira Perasovića, kojoj se nedavno pridružio Nikola Vujčić, bila je bolja od domaćina nedjeljnog dvoboja u sportskoj dvorani Atatürk - Tofaša. Za prvu petorku Tofaša igrao je Tomislav Ružić, koji je postao drugi strijelac utakmice postigavši 14 poena, duplo više od sunarodnjaka Vujčića (7) koji se zadovoljavajuće prilagođava turskom parketu. Vujčić je imao i četiri skoka te jednu asistenciju.

Najbolji igrač na toj utakmici bio je Vujčićev suigrač Lawrence Roberts, koji je upisao 23 poena, uz 11 skokova i jednu asistenciju.

U pobjedi Galatasaraya nad Trabzonsporom, također u gostima, Lukša Andrić bio je predvodnik svoje momčadi s postignutih 14 poena i tako zaokružio dobar hrvatski dan na turskim terenima. S 21 poenom najbolji je bio igrač domaćina, Michael Wright.

Situacija u tom susretu lagano se mogla okrenuti na stranu Trabzonspora, obzirom da su domaćini dvije četvrtine vladali terenom. Ipak, u središnjem dijelu utakmice Galatasaray napravio je razliku koja se pokazala nedostižnom za momčad iz Trabzona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!