Košarka

Banić najbolji protiv Stojića

Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.11.2010.
Banić najbolji protiv Stojića
Foto: EPA

Šesto kolo španjolske košarkaške lige donijelo je nove pobjede vodeće trojke, uz solidan učinak hrvatskih igrača među kojima se istaknuo Marko Banić...

Barcelona, Caja Laboral i Real Madrid ovoga su vikenda stigli do svoje pete pobjede u domaćem prvenstvu i tako zadržali vrh ljestvice, pri čemu je najuvjerljiviji bio Kraljevski klub, koji je pred svojim navijačima lakoćom apsolvirao Lagun Aro.

Iako je prva četvrtina pripala gostima (23:16), Real Madrid je do kraja sjajnom obranom izgradio čak 30 koševa viška (83:53), a hrvatski reprezentativac Ante Tomić u pobjedu je ugradio 12 koševa za 22 minute igre, a imao je i pet uhvaćenih lopti.

Barcelona je bodove uzela na gostovanju kod Cajasola izgradivši ključnu prednost u zadnjoj četvrtini, a s 23 koša i šest skokova predvodio ju je Pete Mickael. Bivši igrač Cibone, Earl Calloway, ubacio je deset za domaćine.

Stanko Barać i Caja Laboral pobijedili su u Valenciji bivšu momčad Nevena Spahije. Naš je košarkaš postigao 11 koševa i ostvario osam skokova, a najefikasniji je bio San Emeterio s 15. Odluka je također pala u posljednjoj dionici, u kojoj je Valencia postigla samo dva (!) koša.

Davor Kus je sudjelovao u pobjedi Fuenlabrade nad Zaragozom sa šest poena (dvije trice) i jednom asistencijom za 24 minute na parketu, a u dvoboju hrvatskih košarkaša u Bilbau uspješniji je bio Marko Banić. Njegov je sastav, još jednom u završnih deset minuta (15:7), nadjačao Alicante Marija Stojića. Banić je bio najučinkovitiji u redovima domaćina s 14 koševa i osam skokova, dok je Stojić ubilježio tri koša i šest skokova.

Valladolid je bio uvjerljiv protiv Joventuta, a Manresa je usprkos 19 koševa Slovenca Slokara i šest put napustila teren pognute glave. Za Unicaju su Tripković i Archibald imali po 18 ubačaja. Estudiantes se s "nule" pomaknuo tijesnim slavljem nad Gran Canarijom, a Menorca je u jednako napetoj završnici zadala peti udarac Granadi.

ACB, šesto kolo:
Real Madrid - Lagun Aro 83:53
Cajasol - Regal Barcelona 67:75
Fuenlabrada - Zaragoza 97:90
Power Elec Valencia - Caja Laboral 67:81
Bilbao Basket - Alicante 71:59
Valladolid - Joventut 91:72
Manresa - Unicaja Malaga 61:83
Estudiantes - Gran Canaria 73:71
Menorca - Granada 60:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!