Nogomet

Mladina trener, Biškup pomoćnik

Damir Žbulj • petak, 12.11.2010.
Mladina trener, Biškup pomoćnik

Hrvatski dragovoljac u subotu gostuje na stadionu u Kranjčevićevoj ulici kod Zagreba, a hoće li poznati travnjak i novi (stari) trener, Davor Mladina, biti dovoljni da se upiše prva ovosezonska prvenstvena pobjeda, vidjet će se nakon susreta?

UDRUGA PRVOLIGAŠA ZA, HNS PROTIV

Trakavica oko domaćinstva HD-a u Sigetu se nastavlja, a povratak na domaći teren možda bi se trebao potvrditi do utakmice protiv Dinama. Na sjednici Udruge prvoligaša jednoglasno su uputili zahtjev izvršnom odboru HNS-a da se Hrvatskom dragovoljcu dozvoli igranje na njihovom stadionu. Radovi na svlačionicama su pri kraju, a upravi kluba nije jasno kako je Istra dobila licencu, a prema istim kriterijima njima se ne dopušta igranje na ŠRC Stjepan Spajić.

Hrvatski dragovoljac susret 15. kola protiv Zagreba dočekuje s novom ovosezonskom trenerskom promjenom. Mladina je započeo njihov prvoligaški put, nastavio ga je Biškup, preuzeo Pudar, a prema najavama uprave kluba, bez obzira na rezultate, dovršit će ga ipak Davor Mladina.

Predsjednik kluba Ivica Perković pojasnio je malo cijelu priču oko promjena trenera kroz sezonu: "Za prvi odlazak Mladine on nije bio ni malo kriv. Posegnuli smo bili za nepopularnom metodom, očekivali smo pozitivan šok, međutim, nismo napravili nikakav napredak. Atmosfera u klubu se pokvarila, novi trener nije prihvatio momčad i napravili smo najlogičniju moguću stvar. Vratili smo čovjeka koji najbolje poznaje ovu ekipu. Davor Mladina i Damir Biškup, kao njegov pomoćnik, potpisali su ugovore na godinu i pol dana, bez obzira na rezultate koje će Hrvatski dragovoljac ostvariti."

Nakon povratka, klub je i dalje bez pobjede, a priliku za prvo slavlje imat će u subotnjem susretu protiv Zagreba. Mladina je predstavio viziju ostanka u najvišem nogometnom natjecanju: "Mogućnost ostanka lige 16 i iduće sezone daje nam malo nade da ćemo se na kraju spasiti ispadanja. Četiri utakmice su do kraja jesenskog dijela prvenstva. Probat ćemo izvući koji bod, a onda nakon zimske pauze pokušati sačuvati prvoligaški status. Na igračima je da dokažu da im je tu mjesto",

FRLJUŽEC U NEMILOSTI

Igrač Dragovoljca Nikola Frljužec nije se proslavio u prijateljskoj utakmici protiv Rudeša. Zaradio je isključenje zbog vrijeđanja djelitelja pravde tog susreta, a otežavajuća okolnost mu je što je susret sudila žena. HD je stao u obranu sudaca, ali i dotične dame, osudivši ponašanje svog igrača. Zbog tog incidenta Frljužec neće konkurirati za susret protiv Zagreba

“Poznavanje momčadi bilo je glavni razlog mog povratka u klub. Znam u što dolazim. U prvom mandatu nedostajale su nijanse da ostvarimo malo bolje rezultate pa se nadam da će nam se neke stvari posložiti ovaj put“, objasnio je Mladina.

Marko Janjetović potvrdio je povratak u početni sastav: "Vraćam se u prvu postavu i spreman sam dati svoj maksimum. Nakon poteškoća s ozljedama te nekih osobnih problema, očekujem da sam ponovno u stanju pružiti dobru partiju. Zagreb nije nepobjediv i smatram da se sa svima možemo boriti."

Preko tjedna odigrana je i prijateljska utakmica protiv Rudeša u kojoj su Dragovoljci slavili s 2:0. Trener Mladina bio je zadovoljan reakcijom igrača na tom susretu: "Momci su protiv Rudeša odigrali angažirano i kvalitetno. Zagreb je kvalitetnija ekipa od njih, međutim, uz pravi pristup i dobru taktičku postavu očekujem da pariramo Zagrebu te ostvarimo dobar rezultat."

Mladina je najavio i sastav koji bi trebao istrčati u subotu protiv Zagreba. U formaciji 4-2-3-1 trebali bi zaigrati Čović, Špehar, Marković, Grgić, Leko – Janjetović, Zlatar – Čordaš, Međumurac, Brozović – Švarić. Zbog ozljeda za sastav ne konkuriraju Franić, Jurin i Jazvić, dok je Novak suspendiran zbog žutih kartona. Dario Smoje i dalje trenira s ekipom Crnih, ali sporazumno su raskinuli suradnju te njegove usluge Crni više neće koristiti, orijentirajući se u budućnosti na mlade igrače.

Utakmica protiv Zagreba na rasporedu je u subotu, u 16 sati, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a trener i uprava Hrvatskog dragovoljca pozvali su navijače i simpatizere obaju klubova da navrate do Ulice pjesnika i pruže podršku zagrebačkim klubovima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 21:10
    priznajem.. drago mi je kaj nisam stavio kuću, moralo se dogodit da pobijede.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 20:56
    hehe 20kn na 2, koef 12, dobitak 228 :)) nije kuća al je slatko..živjeli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 18:46
    šta sad velite majstori :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 08:56
    Don Silvio, nitko sretniji od mene da Luka19 danas zaradi još jednu kuću! ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 00:48
    Dragovoljac je smjesan :)
    Obrisan korisnik