Nogomet

Jukić : "Zreli smo za velike stvari"

Elvis Uravić • nedjelja, 14.11.2010.
Jukić : "Zreli smo za velike stvari"

Ivo Jukić je bio apsolutni heroj u finalu Mediteran Kupa koji se početkom studenog održao u Libiji. Naime, naš vratar obranio je četiri šesterca igračima Libije, te tako doveo našu malonogometnu reprezentaciju na najvišu stepenicu postolja. Čim se vratio u Hrvatsku, došli smo do njega da "pokupimo" prve dojmove…

Našoj je reprezentaciji ovo jedan od većih uspjeha u proteklih nekoliko godina, pa smo Jukića upitali što se promijenilo: "Ova generacija je jako mlada odigrala puno važnih utakmica i često nas je taj manjak iskustva koštao, ali smo iz tih pogrešaka još više naučili. Mislim da smo na Mediteran kupu konačno pokazali da smo zreli za velike stvari i da ono najbolje od nas tek dolazi." , rezolutan je bio Jukić te odmah nastavlja s pohvalama vezanim uz "najveću promjenu" u reprezentaciji, novog izbornika Stankovića : "Mislim da ga je suvišno ocjenjivat jer rezultati govore sami za sebe. Libija je pod njegovim vodstvom osvojila gotovo sve u čemu se natjecala, a sudeći po Mediteran kupu iste namjere ima i sa Hrvatskom.

Na pitanje koga smatra "prvom vedetom" reprezentacije, reprezentativni golman diplomatski odgovara: "Pa ta uloga se mijenjala iz utakmice u utakmicu i mislim da je tu naša najveća snaga. Protiv Turske nas je vukao Banić, protiv Slovenije Suton i tako dalje da ne nabrajam. Mislim da imamo 7-8 podjednakih igrača od kojih svatko može riješit utakmicu u bilo kojem trenutku."

Na Mediteran Kupu u Libiji dogodio se jedan presedan koji je uvelike povrijedio hrvatsku sportsku javnost. Iako je i laiku jasno da je upravo Jukić bio najbolji golman turnira, ta titula nije pripala njemu, već libijskom golmanu koji je, usput rečeno, primio i više golova od objektivno najboljeg Jukića. Međutim, i usprkos nepravdi, naš vratar ostao je dostojanstven i u ovom za njega neugodnom trenutku: "Ta situacija mi nije puno zasmetala budući da bi pristao da tako bude i ubuduće, ako ćemo mi doma sa zlatom oko vrata. Libijci su dosta specifični i takvo nešto se i moglo očekivat od njih."

Za kraj smo Jukića upitali malo i o domaćoj ligi, koja je sada na repertoaru sredinom nadolazećeg tjedna. Koga vidi kao najveće konkurente svom Brodosplitu te da li ga iznenađuju rezultati "malih" klubova na vrhu rekao nam je prilično samopouzdano: "Nas u ovoj sezoni zanima samo naslov i mislim da je sve drugo neuspjeh. Vrgorac ce teško pratit tempo dok je Kijevo jako puno dobilo dolaskom Banića te osim nas i Nacionala mislim da je jedini ozbiljni kandidat u utrci za naslov.", najavio je Jukić uzbudljivu sezonu 1.HMNL.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!