Nogomet

Mamo: "Hrvatska je najbolja u skupini"

Tomislav Pacak • utorak, 16.11.2010.
Mamo: "Hrvatska je najbolja u skupini"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jedan od standardnih pojedinaca malteške reprezentacije, Carl Mamo, trenutno je glavna preokupacija medicinske službe koja čini sve ne bi li ga na vrijeme osposobila za utakmicu protiv Hrvatske koja se igra u srijedu na Maksimiru...

Kapetan Marsaxlokka zadobio je ozljedu kvadricepsa na klupskom treningu prošlog tjedna, no izbornik John Buttigieg svejedno ga je odabrao među 19 igrača koje je doveo u Zagreb.

Mamo zna da mu šanse za nastup nisu najbolje, no vjeruje da je u najboljim rukama:"Ozljeda se povlači, ali još uvijek ne mogu pucati. Izbornik zna da postoji rizik da ne mogu igrati, ali u reprezentaciji su najbolji ljudi koji mi mogu pomoći. Prilika za igranje protiv tako jake momčadi kao što je Hrvatska ne dolazi svaki tjedan, pa se nadam da ću moći igrati, iako treba misliti i na klub."

Maltežani znaju da ih čeka težak posao na Maksimiru, no njih gotovo svugdje čeka težak posao pa su navikli na ulogu autsajdera: "Nema se što puno reći o utakmici. Jedini hrvatski cilj je osvojiti tri boda. Imaju vrlo snažnu momčad prepunu igrača iz najjačih europskih liga. Hrvatska je najbolja momčad u skupini."

Reprezentacija Malte odsjela je u Sheratonu, a u ponedjeljak im se pridružio dvojac iz Ferencvaroša, Justin Haber i Andre Schembri. Maltežani treniraju u Veslačkoj na terenima NK Zagreba...

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!