Košarka

Petrović: "Ti su momci 'skinuli' Maccabi"

Borna Rupnik • srijeda, 17.11.2010.
Petrović: "Ti su momci 'skinuli' Maccabi"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli pobjedom otvoriti natjecanje u grupnoj fazi Eurokupa. Bolji su bili gosti iz Izraela, a trener Aleksandar Petrović uzrok poraza vidi u samom početku dvoboja...

"Presudile su prve tri ili četiri minute", rekao je poslije uvodnog poraza Cedevite od izraelskog prvaka Hapoel Galil Gilboe Aleksandar Petrović. Njegova je momčad izgubila 92:83, nakon što je morala hvatati veliki zaostatak.

Lior Lubin, trener Hapoela: "Ovo je velika pobjeda za nas jer smo novi u Eurokupu. Sretni smo zbog slavlja nad ovako jakom ekipom i moram priznati da smo prije utakmice bili zabrinuti".

Vezane vijesti

Naime, kaže da su tada gosti uhvatili ritam: "Mi smo promašili nekoliko zicera, izgubili tri lopte i prepustili im dva skoka. Nakon toga su oni počeli pogađati, a pogreškama pali u zaostatak iz kojeg se više nismo izvukli".

"A nije mi jasan jedan detalj. U zoni 3-2 igrač napusti svoju poziciju, ode u zonu 2-3 i protivnički nam igrač ničim isprovociran zabije nekoliko koševa. Nevjerojatno je da jedan profesionalni igrač može tako odlutati. Igrali smo protiv prvaka Izraela, ti su momci 'skinuli' Maccabi i nismo ih mogli dobiti uz takve banalne pogreške", dodao je Petrović.

Imao je još zamjerki svojim igračima, ali ne gubi nadu u prolazak u nastavak natjecanja: "Šest minuta prije kraja smanjili smo zaostatak na samo pet koševa, ali onda smo primili tricu kakvu ozbiljna momčad ne smije primiti. Ipak, do kraja ćemo igrati maksimalno, premda znamo da nam nedostaje još zrno kvalitete kako bismo imali bolje šanse za drugi drug".

Svoje je mišljenje ponudio i Hrvoje Kovačević: "Loše smo reagirali u obrani, iako smo znali da igraju visokim ritmom svih 40 minuta. Mi nismo takva run and gun momčad i ne možemo zabiti više od njih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 19:21
    standardno petrovicevski,zato ce zauvijek i ostati trenerski mediokritet...u najavi grupe se zalio kako su dobili slabe i ne atraktivne protivnike,a nakon prvog kola je vec dobio po glavi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 11:52
    možda bi i tebe trebalo skinut!?
    Obrisan korisnik
  • Zdren17.11.2010. u 11:32
    loš rezultat. pfuj.
    Zdren