Nogomet

Video: Messi u foto-finišu srušio Brazil

Mario Plavčić • srijeda, 17.11.2010.
Video: Messi u foto-finišu srušio Brazil
Foto: EPA

Veliki rivali Argentina i Brazil odigrali su prijateljski susret na stadionu Khalifa International u Dohi, a slavili su Argentinci pogotkom Messija u sudačkoj nadoknadi. Za brazilsku reprezentaciju nastupio je Ronaldinho nakon osamnaest mjeseci izbivanja iz nacionalne vrste.

Uvodne minute protekle su u odmjeravanju snaga, a prvu ozbiljniju akciju izveli su Brazilci već u 5. minuti - Ronaldinho se našao u izglednoj poziciji, no njegov udarac završio je u bloku obrambenih igrača. U nastavku akcije pokušao je Andre Santos, no i njegov je udarac neprecizan. Isti igrač našao se u izglednoj poziciji i u 9. minuti, no epilog je identičan.

Argentinci su uzvratili u 10. minuti preko Messija, no njegov udarac bio je bezopasan za brazilskog vratara Victora. Bila je to jedna od rijetkih prigoda Argentine u prvoj četvrtini susreta što je jasan pokazatelj da su Brazilci imali više od igre.

U 18. minuti novu opasnost ispred vratara Romera režirao je Elias koji je tukao, ali neprecizno. Samo minutu kasnije ponovno prijete Brazilci - nakon udarca iz kuta Dani Alves je pogodio u gredu koja je spriječila vodstvo "kanarinaca".

Novu prigodu za Brazil propustio je David Luiz u 21. minuti koji je uputio udarac glavom, no siguran je bio Romero. Još jednom je pokušao Ronaldinho, ali je ponovno netočan. U 30. minuti Pareja je izvrsno primio loptu i uputio snažan udarac, ali pogodak je spriječio Victor refleksnom intervencijom.

Najveću prigodu prvog dijela propustio je Messi u 39. minuti kada je umjesto u mreži lopta odsjela na vratnici. Bila je ujedno i posljednja prigoda u prvom poluvremenu u kojem su Brazilci bili opasniji.

I drugi dio susreta protekao je u dominaciji Brazila, a nove prigode propustili su Ronaldinho u dva navrata, zatim Dani Alves u 80. te Robinho u 84. minuti. Argentinci su zaprijetili tek jednom i to u 57. minuti preko Pastorea i kada se činilo da će susret završiti bez pogodaka, pojavio se - Messi.

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, Messi je uzeo loptu u svoje noge, opalio i pogodio za slavlje svoje momčadi. Unatoč činjenici da su Brazilci imali više od igre, Messi je kaznio broje promašaje "žutih" i jednom majstorijom Argentini osigurao pobjedu.

Međunarodna prijateljska utakmica:
Argentina - Brazil 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy18.11.2010. u 10:10
    gledam ekipu brazila, ne samo da bi Sammir mogao igrati tu, bio bi bolji od pola
    snoopy
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 02:36
    solidna mu je zurka, on je meni smjesan s kratkom kosom, ovak je prepoznatljiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 01:35
    super igra, no frizura mu je bruka :( ne znam zasto se vec ne osisa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 23:57
    ajde baš mi je drago za ronaldinha da igra
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2010. u 23:52
    Messi je čudo
    Obrisan korisnik