Ostali sportovi

Seligman samo iza svjetskog prvaka

Maja Giljanović • nedjelja, 14.11.2010.
Seligman samo iza svjetskog prvaka
Foto: Ivana Strahija

Dvostruki finalist Svjetskih prvenstava Robert Seligman na pretposljednjem je natjecanju Svjetskog kupa u Stuttgartu na konju s hvataljkama osvojio srebrnu medalju iza svjetskog prvaka Krisztiana Berkija. Petoplasirani na SP-u u Rotterdamu Filip Ude je na konju zauzeo osmo mjesto, a Tijana Tkalčec četvrto na preskoku.

Robert Seligman, Filip Ude i Tijana Tkalčec su nakon jedne srebrne i dvije brončane medalje koje su dvostruki finalist svjetskih prvenstava, srebrni olimpijac i Čakovčanka osvojili prošli tjedan u Osijeku na Svjetskom kupu u Stuttgartu izborili nova tri finala i osvojili jednu medalju.

Seligman je ponovio prošlotjedni uspjeh, Osječanin je kao u svom rodnom gradu da je bolji morao priznati samo Krisztianu Berkiju. Svjetski prvak na konju s hvataljkama iz Rotterdama zaradio je ocjenu 15,425, a Seligmanu je ispred Donne Truyensa (14,900) srebrnu medalju donijelo 15,175. Petoplasirani na SP-u Ude nakon bronce u Osijeku ovog puta je u finalu ostao bez podija, na posljednjem osmom mjestu (12,375).

Vezane vijesti

Medalju nije osvojila ni Tkalčec na preskoku. Međimurka je neznatno nižu ocjenu nego u kvalifikacijama (13,462), ali je plasman poboljšala za jednu poziciju i s 13,450 osvojila četvrto mjesto iza Imogen Cairns (13,937), Jennifer Kwale (13,600) i Makarene Pinto (13,575).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!