Košarka

Tomić efikasan u pobjedi Real Madrida

Nikola Vlahović • nedjelja, 21.11.2010.
Tomić efikasan u pobjedi Real Madrida
Foto: Kristijan Komarica

Nakon poraza u Euroligi, Real Madrid je došao do pobjede u španjolskom prvenstvu, a svladao je Valladolid 87:82. Mario Stojić i Marko Banić nisu imali razloga za slavlje u ovom kolu...

Momčad našeg Ante Tomića na svom je parketu pobijedila Valladolid 87:82, a još jednu dobru partiju pružio je i naš reprezentativac. Tomić je u igri sudjelovao 23 minute i za to je vrijeme postigao 16 poena, a još je zabilježio sedam skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Na poluvremenu je Kraljevski klub vodio 43:34 i bez većih problema je držao prednost nad Valladolidom, međutim, pred kraj utakmice igrači Reala opustili su se što je Valladolid vješto iskoristio. Naime, u zadnjih pet minuta utakmice Real je imao tijesnu prednost 71:69.

Ipak, na samom kraju tricu je pogodio Carlos Suarez, a onda su po još jedan koš postigli Felipe Reyes i Tomić za 78:69. Na kraju je utakmica završila pobjedom Reala s pet poena razlike, 87:82. Osim Tomića, u redovima Real Madrida još se istaknuo Suarez, koji je također zabio 16 koševa.

Alicante Marija Stojića na gostovanju kod Estudiantesa doživio je pravi potop. Naime, Estudiantes je slavio rezultatom 92:72. Stojić je na parketu proveo 25 minuta, a u tom je razdoblju postigao devet poena te je imao jedan skok.

Još jedan Hrvat u španjolskom prvenstvu danas je doživio poraz, a to je Marko Banić. Njegov Bilbao kod kuće je izgubio od Joventuta 92:85. Banić je igrao 31 minutu te je zabio 11 koševa, a još je imao četiri skoka, tri asistencije te je izgubio jednu loptu.

Valencia nije imala problema sa Zaragozom te je slavila rezultatom 83:72. Sa 22 poena istaknuo se Victor Claver, a efikasan je bio i Duško Savanović, koji je uz 17 koševa upisao još osam skokova. Do pobjede je stigao i Cajasol, koji je na svom parketu bio bolji od Gran Canarije 80:76.

ACB, 8. kolo:

Real Madrid - Valladolid 87:82
Valencia - Zaragoza 83:72
Estudiantes - Alicante 92:72
Bilbao Basket - Joventut 85:92
Cajasol - Gran canaria 80:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!