Nogomet

Vaha: ”Dinamo je iznad svakog igrača”

Tomislav Pacak • utorak, 23.11.2010.
Vaha: ”Dinamo je iznad svakog igrača”
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je Dinamo pobjedom od 2:0 napravio veliki korak prema polufinalu Hrvatskog kupa, više je razloga za zadovoljstvo mogao pronaći gostujući trener čija je oslabljena momčad lako mogla proći i puno lošije da na vratima nije imala raspoloženog Karduma...

Branko Karačić znao je da njegovoj momčadi neće biti lako u Maksimiru bez devotorice igrača. Stoga osječki strateg nije mogao puno zamjeriti obrani koja je dopustila Dinamu previše prigoda, iako se na kraju Osijek izvukao sa samo dva primljena gola:

”Došli smo sa željom da dođemo do aktivnog rezultata koji bi nam dao mogućnosti za uzvrat. Znamo da Dinamo posjeduje kvalitetu, najveću u Hrvatskoj, a mi smo imali puno problema, posebno u zadnjoj liniji. Nisam očekivao baš takvu naivnost, da tako jednostavno dopustimo protivniku da nas izvuče i da nas kažnjava u kontrama i polukontrama. Dinamo nas je mogao i nokautirati, a mi smo uspjeli ostaviti nadu da u uzvratu dođemo u situaciju da izbacimo Dinamo. Dok postoji šansa mi ćemo se nadati. Moram reći i da ne mogu razumjeti onaj promašaj Vidakovića.”

Dinamov trener mogao je biti zadovoljan igrom, brojem prigoda i činjenicom da je Dinamo širom otvorio vrata polufinala, no svjestan je i manjkavosti, prije svega očajne realizacije:

”Bilo je zaista puno šansi, posebno s naše strane, iako je i Osijek imao izvanrednu priliku nakon greške Kelave. Brojao sam naše šanse do 10, onda sam prestao. Volio bih da smo postigli još bolji rezultat, 2:0 je dobra, ali ne dovoljna prednost za potpuni mir. Stvaramo puno šansi jer dobro igramo, ali smo u završnici dekoncentrirani ili previše žurimo, te me stvari nerviraju. Ipak, sigurno smo pobijedili i zato momcima treba čestitati. Mi i u Kupu želimo otići do kraja, pa je i ovo korak u tom smjeru.”

Vaha je obećao da će na ovoj konferenciji za novinare i otkriti kakve kazne čekaju suspendirani kvartet (Sammir, Ibanez, Calello, Cufre) i kakva je situacija s Moralesom: ”Momci su napravili prekršaj, ostali su dugo, predugo, neki su i zatvorili restoran, a za to postoje kazne. Svi momci na svijetu vole se dobro provesti, ali ovo nije bio trenutak za to. Nitko nije iznad Dinama i normalno je da se kazne – Sammir je kažnjen s 10.000 eura, kao i Morales koji mi nije predočio dokaze da je opravdano kasnio, s 5.000 eura kažnjen je Ibanez, dok će Calello i Cufre, kojima je ovo prvi prijestup, dobiti ukor. Ovakvi potezi nisu dobri za imidž Dinama koji je najveći klub u Hrvatskoj. Oni imaju svoja prava, ali moraju imati i obaveze. Od srijede će se priključiti ekipi, konkurirat će za momčad za iduće utakmice. Ako se još jednom takvo nešto ponovi, kazne će biti drastične. Novac ide u ”kasu” igrača i oni će birati što će učiniti s tim novcem. Život teče dalje. Može se bez svakoga, klub je iznad svakoga od nas i tako mora biti.”

Dinamov trener ne želi u tome tražiti preveliki problem: ” Momci dobro rade na treningu, profesionalno se ponašaju, a ovo izvan terena – toga ima svugdje. Čim imaš malo novca u džepu, odmah te žulja, a cure te vide kao nekakvog ideala, pa se ne treba tomu čuditi. Evo i u engleskom nogometu je najveći problem – alkohol. Uobičajeni su takvi problemi, treba se toj tendenciji oštro suprotstaviti, zato sam i odmah reagirao. Dao sam im do znanja da se takvo ponašanje neće tolerirati jer ih više neće biti u Dinamu.”

Halilhodžić je bio sretan zbog Kramarićevog pogotka jer zna da mu situacija nije laka, a neće biti lakša ni nakon ovog gola: ”Dečko nije dugo igrao, dobro je trenirao i zaslužio je svoje šanse. Bio je malo pod pritiskom, drago mi je da je zabio pogodak, ali konkurencija je takva da ne mogu gurati igrače ako to ne zaslužuju. Imam trojicu napadača koji igraju, trojica moraju čekati. Nije u punoj formi, vidi se to po šansama koje je propustio, pa je dobro za njega da je postigao pogodak.”

U najboljoj formi nije ni Ante Rukavina koji je veći dio utakmice proveo na desnom krilu: ”Nakon svih ovih događaja i on je malo poljuljan, nije ni u punoj spremi zbog bolesti. Borio se, ima sposobnost igrati na krilu, ali vidim ga bliže golu, želim da traži više dubinskih lopti, da bude odlučniji.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj24.11.2010. u 15:51
    smiješni jutarnji piše kak je badelj navodno rekao da imaju krticu u momčadi i da ga svi traže. ak je to rekao onda je budala.
    Mihalj
  • bubici24.11.2010. u 08:06
    Nije baš. I ti i on platite cigarete 20 kuna i kavu 10; ne vrijede za njega druge tarife na kiosku zato što više zarađuje. Ne brini, svjesni su i oni da je 10000 eura velika lova, da su njihove obitelji u Brazilu i Argentini mogli s tim živjeti godinu dana, a i mnoge ovdje ili da je mogao kupiti... [više na forumu]
    bubici
  • Tonco24.11.2010. u 00:53
    bravo vaha
    Tonco
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 00:23
    ..rukavina je malo 'poljuljan'!!mislim da je on svoje odljuljao..ako nemres imat kontinuitet u hrvatskoj ozujsko ligi..onda nisi za nis'!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 22:51
    @gugi O tome ja pričam... Samo su kazne trebale bit veće, realno 10.000 € je njima kao nama dat za cigare ili kavu platit... Trebale su bit malo veće kazne, ali jbg... :)
    Obrisan korisnik