Košarka

Vujčić predvodnik Efesa

Tea Lokas • ponedjeljak, 29.11.2010.
Vujčić predvodnik Efesa
Foto: Duje Bonačić

Efes Pilsen Velimira Perasovića svladao je Mersin u sedmom kolu turske BEKO košarkaške lige rezultatom 85:72. Time su Perasovi košarkaši upisali šestu pobjedu u prvenstvu od sedam odigranih utakmica...

Još veća vijest od pobjede samog kluba Velimira Perasovića prvi je strijelac pobjedničke momčadi - Nikola Vujčić. On je, očito u najboljoj formi, ostvario 19 poena s pet skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte, sve to za 28 minuta provedenih u igri. Ipak, ugošćeni Efes Pilsen nije imao sveukupno najboljeg igrača u utakmici, a to je bio Mersinov Dionte Christmas (22 poena).

Osim Nikole Vujčića, još je jedan hrvatski košarkaš sudjelovao u kreiranju rezultata nedjeljnog derbija. Naime, Andrej Štimac upisao je pet poena, tri asistencije i dva skoka za 23 minute koje je odigrao za momčad Mersina.

Konstantna prednost momčadi Efesa kulminirala je u zadnjoj četvrtini, a Mersin u posljednjih pet minuta nije ubacio nijedan koš. Ipak, domaćini su u trećem dijelu uspjeli izjednačiti rezultat na 72:72, no tu je bio kraj inspiracije za ekipu trenera Babaoglua.

Turska BEKO liga, sedmo kolo:
Mersin - Efes Pilsen 72:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!