Ostali sportovi

Ivana Buden osvojila turnir u Amsterdamu

Sportnet • ponedjeljak, 29.11.2010.
Ivana Buden osvojila turnir u Amsterdamu

Ovogodišnje, peto izdanje Face2Face streličarskog turnira održano je od 26. do 28. studenoga u Amsterdamu, a za lijepe vijesti pobrinula se Ivana Buden osvojivši turnir u kategoriji žena u složenom luku.

Ivana Buden je u finalu s čistih 4:0 u setovima dobila Ruskinju Albinu Loginovu, a prethodno je u polufinalu nakon vrlo neizvjesnog meča i dvostrukog povratka (nakon 0:2 i 1:3) uspjela preokrenuti i s 4:3 dobiti Amerikanku Christie Colin.

Colin je osvojila broncu dobivši s 4:2 u setovima sunarodnjakinju Eriku Anschutz.

Ukupno je nastupilo 277 streličara i streličarki iz 32 zemlje svijeta čime je ovogodišnji turnir postao najvećim održanim do sada. Posebnost turnira je što na njemu mogu nastupiti samo ponajbolji svjetski streličari (reprezentativci svojih matičnih zemalja tj. pripadnici tzv. "pro timova" – vrsnih streličara pod sponzorstvom vrhunskih svjetskih proizvođača streličarske opreme i opreme općenito vezane uz streličarstvo).

Natjecanje se odvija s dva kruga eliminacija (natjecatelji su raspoređeni u grupe po šest i pucaju dual mečeve svatko sa svakim), iza kojih slijede polufinala i finala. Najbolji na kraju osvajaju i novčane nagrade, a dobar nastup na turniru ako ste staloženi, mirne ruke i imate malo sreće, može vam osigurati i ulazak u neki od gore spomenutih "pro timova" za koje ćete nastupati kao pro-shooter određeno vremensko razdoblje za kojeg će vas proizvođač snabdijevati potrebnom vam vrhunskom natjecateljskom opremom.

Ivanino osvajanje turnira posebno raduje jer su i ove godine nastupili ponajbolji streličari i streličarke najjačih reprezentacija svijeta, pa je konkurencija bila izuzetno, izuzetno jaka u svjetskim okvirima. Od ostalih hrvatskih predstavnika u natjecateljskom dijelu turnira nastupili su u složenom luku Tanja Zorman i Matea Kolarek u ženskoj te Cvijetoslav Zorman u muškoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!