Nogomet

Jimenez: "Došli smo u Split pobijediti"

S PoljudaBernard Jurišić • utorak, 30.11.2010.
Jimenez: "Došli smo u Split pobijediti"
Foto: Duje Bonačić

AEK-ova delegacija danas je stigla u Split, gdje će u srijedu od 19 sati tražiti isto što i Hajduk - pobjedu kako bi ostali u igri za osiguravanje europskog proljeća. Bosansko-hercegovačkog trenera Dušana Bajevića, koji je vodio AEK u prvoj utakmici u Ateni, za uzvrat je zamijenio Španjolac Manolo Jimenez...

Hajduk i AEK prošlog su vikenda osigurali teške domaće pobjede u posljednjim minutama protiv Osijeka i Olympiakosa, a sad ih čeka međusobni okršaj koji će jednoj od momčadi sačuvati mogućnost da se u posljednjem kolu domogne europskog proljeća. Španjolski trener Manolo Jimenez zamijenio je Dušana Bajevića na klupi AEK-a i doveo Atenjane u Split.

"Pred nama je vrlo važna utakmica, protivnik je vrlo dobra ekipa koja će imati dodatni motiv zbog igranja pred svojom publikom. I Hajduk i mi moramo dobiti ovu utakmicu, a ako se postavimo kako treba smatram da imamo velike mogućnost pobijediti."

Šuker i Hajduk

"S druge strane nam stoji klub bogate povijesti koji nam neće dozvoliti da lagano dođemo do pobjede. Znam da Hajduk ima veliku povijest i velike igrače koji su igrali diljem Europe i ako se dobro sjećam s dvojicom sam igrao, Davorom Šukerom i Željkom Petrovićem. Imam veliko poštovanje prema Hajduku i iz tog razloga i sigurno nam neće biti lako".

Španjolac se malo zaigrao povezavši Šukera i Crnogorca Petrovića s Hajdukom, no kasnije se opravdao kazavši kako mu je Šuker puno lijepoga govorio o Hajduku pa je valjda zato zaključio da je i on tu igrao.

Kako su grčki novinari u štrajku i nisu željeli postavljati pitanja na konferenciji za novinare, Jimenez je najprije održao kratak monolog, a zatim se stavio na raspolaganje hrvatskim medijima.

"Želimo stvoriti AEK koji će biti respektabilan i izvan granica Grčke i trudit ćemo se svakodnevnim radom da dođemo i do dobrih rezultata u Europi. Mi smo ovdje veleposlaniti ne samo grčkog nogometa, nego i grčkih nogometaša diljem Europe i želimo prikazati na najbolji mogući način nogomet koji predstavljamo. Znamo tko smo i što možemo, znamo što želimo, a to su trofeji i za to ćemo raditi od prvog dana."

"Ne želim mijenjati ono što su radile kolege prije mene, ja ima svoju filozofiju, svoj način pripremanja i postavljanja momčadi i toga se držim. Nije poanta u tome da pod svaku cijenu moram donijeti nešto novo. Za ovu utakmicu je bitno da nastavimo dobar niz iz pošlih utakmica. Neće nam biti lako, bez obzira što imamo puno svojih problema za nas nema isprike, moramo pokušati pobijediti i osvjetlati obraz grčkog nogometa. Bili smo sretni nakon pobjede protiv Olympiakosa, ali u nogometu se ne živi od prošlosti, treba se stalno dokazivati."

O stilu igre svoje momčadi u Splitu Jimenez nije htio posebno govoriti. "Nije bitno hoćemo li igrati obrambeno ili napadački, došli smo pobijediti." Ne muči ga ni težak teren koji će ga dočekati nakon desetak dana kiše koja kupa Split. "Često se mora igrati na teškom terenu, sve je to dio nogometa. Mi se možemo samo maksimalno angažirati i dati sve od sebe da uspijemo."

Jimenez se putem snimki upoznao s Hajdukovim adutima i slabostima. "Analizirao sam sve njihove slabosti i pozitivne strane. Poštujem sve igrače, nikoga ne bih izdvajao, ne bojimo se nikoga. Nogomet je momčadski sport, ne treba izdvajati pojedinca, nije ovo tenis."

Zanimljiv je podatak da se AEK pet posljednjih europskih gostovanja vratio pognute glave. Španjolac smatra da će se u Splitu taj niz prekinuti. "Potrudit ćemo se da ne doživimo šesti europski gostujući poraz u nizu, želimo promijeniti tu tradiciju. Svjestan sam da izvan Grčke nismo imali dobre rezultate, ali trudit ćemo se to u Splitu promijeniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 09:22
    Po meni Hajduk ovo može i mora dobit, i onda je fakat na konju, ima realne šanse za proći dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 02:09
    MA NI NE TRAŽIM POBJEDU, samo da ne vidin onaj bunker iz 1 pol. sa Zenitom, srce mi puca, ako se onako postave dao Bog da izgube 10:0. Igraj časni, hajdučki, daj sve od sebe, samo to tražim!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 22:05
    izgleda da nas je ovaj žešće proučia... toliko pedantno da zna nešto šta neznamo ni mi najzagriženiji, da smo proizveli davora šukera... s obzirom na činjenicu da smo detaljno proučeni očekujem da i ovako očajni hajduk dobije ove šiptare
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 19:25
    Haha xD,pa nisu Šuker i Petrović igrali u Hajduka. Ajde,ovo je pod mus za dobit.Ionako nije AEK u nekoj formi,i to malo dodaje optimizma.
    Obrisan korisnik