Košarka

ETHA nadigrala Zadar

Lovro Štrbinić • utorak, 30.11.2010.
ETHA nadigrala Zadar

U trećem kolu natjecanja po skupinama u Eurochallenge kupu Zadrani su doživjeli i drugi gostujući poraz. Ovaj put su prejaki bili Ciprani koji su slavili 78:66.

Nakon dobrog izdanja u prošlom kolu ovog natjecanja Zadrani su se nešto više samopouzdanja otputovali na Cipar. Ipak, tamošnji klub ETHA je pokazao da ih uvodna dva poraza nisu obeshrabrila i protiv hrvatskog predstavnika Ciprani su prikazali vrlo dobru igru.

U početku susreta igralo se dosta izjednačeno, pa je i rezultatska razlika u tom dijelu bila vrlo mala. No, odmicanjem prve četvrtine, a pogotovo u drugoj dionici domaćini preuzimaju kontrolu nad utakmicom i malo po malo povećavaju prednost. Krajem druge četvrtine serijom 12:2 odlaze na +14, a s tom razlikom se odlazi i na predah.

U drugom dijelu nije došlo do nikakvog pozitivnog pomaka u igri Zadrana i domaća ekipa je mirno kontrolirala susret ne dozvolivši gostima da zakompliciraju situaciju. Konačni rezultat bio je 78:66.

Momčad ETHA-e u današnjoj je utakmici predvodio Johnson s 20 poena, dok je kod Zadra najefikasniji bio Ive Ivanov s 12 poena. Car i Dundović zaustavili su se na brojci od 11 poena, a dva poena manje ubilježio je Brandon Brown, ali je svom učinku pridodao i 10 skokova. Ovakvim raspletom Zadar i ETHA su trenutno na omjeru 1-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 11:43
    Izgubljena sezona.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 01:31
    cipar je poznata košarkaška sila, nije lako protiv njih
    Obrisan korisnik