Košarka

Posljednja šansa za CSKA

Lovro Štrbinić • srijeda, 01.12.2010.
Posljednja šansa za CSKA
Foto: Martina Japundžić

Nadolazeće sedmo kolo najelitnijeg europskog košarkaškog natjecanja donosi utakmice u kojima će mnoge momčadi tražiti pobjedu koja ih ostavlja u igri za prolazak dalje. Trenutno najgori omjer uloženog i dobivenog ima CSKA, a ovog tjedna imaju posljednju priliku da to isprave.

Skupina A

U dvoboju koji će vjerojatno odlučivati o prvom mjestu skupine A susreću se Žalgiris i Maccabi, a gosti će pokušati slavljem riješiti pitanje prve pozicije, možda i teoretski osigurati prolazak dalje. No, zasigurno će i litavska momčad dati sve od sebe da si ne priušti drugi uzastopni poraz, već da pokuša novom pobjedom potvrditi dobre igre u uvodnim kolima. Sve u svemu, mogla bi to biti vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica.

Vrlo važne će biti i ostale utakmice, a pogotovo ona u kojoj Partizan može eventualnom pobjedom u predgrađu Moskve doći na prag drugog kruga. Takvim raspletom bile bi zadovoljne i prve dvije momčadi, a ne bi se bunili ni iz Caje Laboral jer bi tom klubu tad četvrto mjesto bilo mnogo lakše dohvatljivo. Naime, očekivanim domaćim slavljem nad neuvjerljivim Prokomom španjolska momčad došla bi u nešto bolju poziciju od one u kojoj se sad nalazi, ali i dalje bi mogla ovisiti o ostalim rezultatima.

Dodajmo da Partizan u goste Himkiju ide s novim igračem u momčadi. Tijekom tjedna klub je napustio Lafayette, a u Beograd je sletio Curtis Jerrells koji i je ovog ljeta bio povezivan s ovom ekipom, ali je tek sad postao njen član.

Raspored:

Himki - Partizan (01.12., 16:15)

Caja Laboral - Prokom (01.12., 20:30)

Žalgiris - Maccabi (02.12., 18:45)

Skupina B

Možda i najkompliciranija situacija je u grupi B. Očekuje se da će je bar malo pojednostavniti Olympiacos domaćim slavljem nad Brose Basketsom, ali u druga dva dvoboja je nezahvalno bilo što prognozirati.

U španjolskom ogledu snage će odmjeriti Unicaja i Real Madrid, a dosadašnji ova dva kluba nastupi sugeriraju da su svi ishodi mogući, odnosno da se Unicaja još uvijek može uključiti i u borbu za prve pozicije. Za to će im trebati pobjeda, baš kao što će isti ishod biti potreban Charleroiju da nastavi svoja nadanja o prolasku dalje. S dva uzastopna slavlja Belgijanci dolaze u Rim kod Lottomatice koja je u posljednjem kolu iščupala s(p)retnu pobjedu u Njemačkoj. Kakva je trenutna situacija, mogla bi to biti i ključna utakmici u borbi za Top 16.

Raspored:

Olympiacos - Brose Baskets (02.12., 20:45)

Lottomatica - Charleroi (02.12, 20:45)

Unicaja - Real Madrid (02.12., 20:45)

Skupina C

Ovo je grupa gdje se nazire konačan rasplet, ali i gdje ovo kolo ne bi trebalo donijeti nikakvu dodatnu potvrdu toga. Vrlo lako bi domaćini mogli doći do sve tri pobjede jer su dosadašnjim nastupima stekli status velikih favorita. Nažalost, malo tko vjeruje da Cibona može nešto učiniti protiv hrvatskog trojca u Feneru, a izgledi Choleta u Barceloni i Lietuvosa Rytasa u Sieni tek su nešto veći.

Ovdje se eventualnim slavljem Choleta i Lietuvosa situacija može u potpunosti razjasniti ili u potpunosti zakomplicirati, ali je vjerojatnija opcija da će oni ostati na istom odstojanju. Ukoliko i uspiju doći do pobjede, to će zasigurno biti okarakterizirano kao iznenađenje kola. Osim ako i Cibona istovremeno ne pokaže neko novo lice.

Raspored:

Fenerbahče - Cibona (01.12., 19:15)

Montepaschi - Lietuvos Rytas (01.12., 21:00)

Barcelona - Cholet (02.12., 20:45)

Skupina D

Ruski CSKA ima posljednju priliku da se uključi u bitku za Top 16. Nemaju lagan zadatak jer im u goste dolazi Panathinaikos poljuljan prošlotjednim domaćim porazom od Valencije. Ipak, je li veći šok bio Grcima taj poraz ili pak Rusima smjena trenera, vidjet ćemo u dvoboju koji je prije početka sezone vjerojatno bio okarakteriziran kao dvoboj za prvo mjesto u skupini.

Pomalo u sjeni ruskog ogleda Valencia će pokušati nadograditi iznenađujuće slavlje u Ateni s domaćom pobjedom nad Efes Pilsenom. S tim slavljem u potpunosti bi se uključili u borbu za drugi krug, a pogotovo ako bi Olimpija potvrdila odličnu domaću formu i nadvisila milanski Armani. Tim slavljem Zmajčeki bi mogli ostati sami na vrhu i doći na korak od plasmana u daljnji dio natjecanja.

Raspored:

CSKA - Panathinaikos (01.12., 18:15)

Valencia - Efes Pilsen (02.12., 20:45)

Olimpija - Armani (02.12., 20:45)

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Baskonia75:81Asseco Prokom Gdynia
Himki92:65Partizan
Žalgiris68:71Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Baskonia75:81Asseco Prokom Gdynia
Himki92:65Partizan
Žalgiris68:71Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 91+99
2Baskonia 55+25
3Žalgiris 55-3
4Partizan 55-59
5Himki 46+11
6Asseco Prokom Gdynia 28-73

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!