Nogomet

Mladina: "Napokon u Sigetu"

Damir Žbulj • četvrtak, 02.12.2010.
Mladina: "Napokon u Sigetu"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski dragovoljac u petak očekuje susret protiv Rijeke, a nakon 17 odigranih kola i domaćinstva na neutralnom terenu u Kranjčevićevoj ulici, prvoligaški nogomet se napokon vraća u Siget...

Hrvatski dragovoljac napokon je dočekao i taj dan. Nakon što je dobivena dozvola za odigravanje utakmica na svom stadionu, prvi put, nakon skoro osam godina, lopta će se zakotrljati u jednoj prvoligaškoj utakmici na terenu ŠRC Stjepan Spajić.

Predsjednik kluba Ivica Perković bio je posebno oduševljen povratkom u Siget: "Drago mi je da mogu najaviti dugo očekivani povratak na naš stadion. Prve utakmice su uvijek slavljeničke, a ja se nadam da ćemo pobjedom protiv Rijeke uveličati tu proslavu. Šteta što je to naša prva, ali i posljednja utakmica, jer pred nama je stanka do proljeća. Cilj nam je osvojiti tri boda u ovom susretu, kvalitetno se pripremiti za nastavak natjecanja i u drugom dijelu sezone nastaviti mukotrpnu borbu za opstanak."

"Važnosti situacije svjesni su i igrači, pa se nadam da će si pobjedom uljepšati predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Napravili smo dosta posla oko stadiona, očekuju nas još neke sitnice, ali se nadam da će Siget biti naša neosvojiva tvrđava te da će igrači pružati maksimalne partije", zaključio je predsjednik.

HVALA ZAGREBU

Predsjednik Perković zahvalio je NK Zagrebu na gostoprimstvu u Kranjčevićevoj ulici te je izrazio nadu kako Hrvatski dragovoljac neće više imati potrebu igrati svoje domaće utakmice na tuđem terenu.

Uprava kluba pozvala je sve navijače, simpatizere i prijatelje kluba da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Rijeke, kako bi pružili podršku Hrvatskom dragovoljcu u prvoj utakmici na pravom domaćem terenu, na travnjaku ŠRC Stjepan Spajić u Sigetu.

Trener Davor Mladina svjestan je koliko je utakmica protiv Rijeke te se nada da će domaći teren ipak donijeti prevagu u nadolazećim susretima: "Domaći teren nam je izuzetno važan. Ovo nam je prva utakmica u Sigetu i očekujem da momci pruže svoj maksimum kako bismo dobili utakmicu. U Rijeci smo odigrali odličnu utakmicu, a na kraju smo ostali poraženi. Oni su promijenili trenera, vjerojatno su napravili i koje taktičke zamjene, ali njihove pojedince znamo i očekujem da uz maksimalan pristup uzmemo ta tri boda."

Obrambeni igrač Crnih, Mislav Leko, ponudio je viđenje utakmice s Rijekom: "Svaka utakmica je priča za sebe, ali ostaje žal za propuštenom šansom na Kantridi. Nadigrali smo ih, a doživjeli smo uvjerljiv poraz. Puno će nam značiti domaći teren, očekujem tešku utakmicu, ali i da tri boda ostanu u Sigetu."

U ekipi Hrvatskog dragovoljca nema puno nepoznanica. Ozlijeđen je Jurin te je njegov nastup pod znakom pitanja. Franić i Novak nisu još uvijek spremni, dok Grgić i Međumurec odrađuju kaznu zbog žutih kartona.

Susret protiv Rijeke trebali bi započeti: Čović – Špehar, Marković, Kešinović, Leko – Plazonić, Zlatar, Čordaš, Žugaj, Janjetović – Švarić.. Postavilo se i pitanje travnjaka u Sigetu, s obzirom na loše vremenske uvjete koji vladaju u cijeloj državi. Mladina je svjestan da teren neće biti idealan, pogotovo u susretu punom duela i borbe na sredini terena, no predsjednik Perković se nadovezao na njegova razmišljanja: "Ne možemo protiv vremena, ali siguran sam da će naš travnjak biti u boljem stanju od onog na Poljudu u srijedu."

Za kraj je Mladina još najavio: "Gostoprimstvo Riječanima da, ali bodovi ne. Znamo opasnosti iz kojih će nam zaprijetiti. Poznajemo njihove igrače, ali očekujem da ćemo napokon odigrati utakmicu s minimalnim brojem grešaka, koje protivnik neće kazniti."

Susret posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva na rasporedu je u petak 3. prosinca u 16 sati na ŠRC Stjepan Spajić u zagrebačkom Sigetu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!