Nogomet

Aršavin: "Za promjenu pogleda na Rusiju"

Borna Rupnik • petak, 03.12.2010.
Aršavin: "Za promjenu pogleda na Rusiju"
Foto: EPA

Rusiji je u petak povjereno domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, a svoju su sreću podijelili i Andrej Aršavin te predsjednik Dmitrij Medvedev...

Nogometna je javnost doznala da će središte pažnje 2018. i 2022. godine biti Rusija i Katar, a komentar je ponudio i ruski reprezentativac Andrej Aršavin, igrač londonskog Arsenala.

Dmitrij Medvedev: "Pobjeda! Ali sada je vrijeme da se dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će i naša reprezentacija postići dobre rezultate".

"Naše će domaćinstvo imati golem utjecaj na ruski sport, gospodarstvo, napredak, pa čak i politiku. Utjecaj nogometa je vrlo snažan, pa vidjeli ste tko je sve došao predstavljati kandidature", rekao je Aršavin za službene Fifine stranice.

"Bilo je političara, sportaša, imena poput Davida Beckhama koji je fenomen veći od nogometa", istaknuo je.

Naravno, od svjetske smotre u svojoj zemlji očekuje mnogo: "Bit će to najbolje Svjetsko prvenstvo u povijesti jer su Rusi iznimno gostoljubiv narod. Nadam se da će to natjecanje poslužiti za promjenu načina na koji Europa i svijet promatraju Rusiju i ruski narod".

"Na kraju izbora osjećao sam se kao poslije dugačke i naporne utakmice, iscrpljeno i umorno. Ali pritom sam bio vrlo sretan", otkrio je Andrej Aršavin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!