Nogomet

"Dobro nam je došao poraz, da nas naljuti"

S Maksimira:Borna Rupnik • subota, 04.12.2010.
"Dobro nam je došao poraz, da nas naljuti"
Foto: Sandro Donda

Dinamov trener Vahid Halilhodžić ovih se dana muči i s vlastitim zdravstvenim problemima, no prije nedjeljnog ogleda s Varaždinom ističe da nema opuštanja. Do kraja polusezone želi zadržati jednako visoku razinu predstava hrvatskog prvaka...

Branitelj naslova svoj će jesenski prvenstveni put zaključiti na maksimirskom stadionu protiv vrlo dobrih Varaždinaca, nakon čega ga još čeka uzvrat u Kupu protiv Osijeka te ključni europski dvoboj protiv grčkog PAOK-a. Vahid Halilhodžić uoči takve završnice ide korak po korak.

"Naš je prvi cilj osvojiti prvenstvo kako bismo iduće godine pokušali u Ligu prvaka. Europska liga je tek drugi cilj. Za PAOK će biti vremena i za priču i za pripreme, sada se koncentriramo na prvenstvo pa Kup. Ne treba previše žuriti, svaka utakmica ima svoj način pripreme i motivaciju".

"Imao sam prilike gledati Varaždin u Rijeci. Iznenadili su me kombinatornom igrom s nekoliko dobrih pojedinaca u sredini. Zasluženo su tada pobijedili i ne smijemo ništa riskirati jer nas čeka teška utakmica", rekao je strateg Dinama.

"Ostale su nam te tri utakmice i sve moramo dobiti želimo li uspješno završiti godinu. Šteta bi bilo ne okončati ciklus na dosadašnji način. A pobjeda protiv Varaždina dala bi nam samopouzdanje prije Kupa i Europske lige", dodao je.

Osim kartoniranog Vrsaljka, na raspolaganju mu neće biti Cufre, zbog ozljede koljena, te Chago, koji će u konkurenciji za sastav možda biti od ponedjeljka: "Šteta je zbog njega jer se bio vratio u formu i dobio samopouzdanje, a onda se ozlijedio i nije nam mogao pomoći. A vrlo se brzo ispadne iz forme bez neprestanih, punih treninga. A ja tražim nogometaše koji su najspremniji u sadašnjosti, a ne u prošlosti. Pokušat ćemo ga osposobiti".

"Rekao sam već da me strah ovog razdoblja. Nervira me nemogućnost da zbog utakmica, putovanja i loših terena napravimo pravi, kvalitetniji trening. Još smo dobro prošli s ozljedama, one su uglavnom došle u žaru borbe. Nažalost, teško je onda vraćati pravu formu. A ekipa je malo u padu forme, organizmi su u prosincu istrošeni nakon početka u srpnju. Ima umora, zasićenosti - i psihičke i fizičke - a vremenski nam uvjeti ne idu na ruku. Tako da ne znam s kojom ćemo postavom zaigrati".

"Poraz u Villarrealu se pomalo i očekivao, a Club Brugge nam je napravio uslugu. Sada je sve u našim rukama, a u drugom krugu bi nas čekali klubovi vrijedni Lige prvaka. Bio bi to ogroman uspjeh".

Osvrnuo se ipak i na poraz od Villarreala u četvrtak, koji nije posebno naštetio Dinamovim europskim ambicijama, a dotaknuo se isključenja kapetana Igora Bišćana: "To će biti veliki hendikep. Tražit ću adekvatnu zamjenu, ali zbog terena ne mogu ništa novo uigravati, i to me jako smeta. U ova dva domaća susreta poslat ću različite postave. Neki igrači moraju malo više raditi, neki su u zaostatku s hvatanjem forme. Pokušat ćemo biti svježi za PAOK".

Odgovorio je Halilhodžić i na pitanje o promašaju Fatosa Beqiraja, koji je možda mogao usmjeriti utakmicu u drugom pravcu: "I ja sam promašivao takve prilike na početku karijere. Da je imao nekoliko utakmica više u nogama, raznio bi i golmana i mrežu. Mogli smo voditi 3:0 prilikama Beqiraja, Tonela i Ibaneza, a utakmica tada vjerojatno ne bi isto završila. Nadalje, nisam siguran da li bi se za nas sudio onakav jedanaesterac, a i na francuskoj su televiziji rekli da nema govora o jedanaestercu".

"Drugi dio utakmice je bio slabiji jer smo pokušavali što prije izjednačiti. Naš je presing u početku bio dobar, ali onda smo omogućili protivniku da pokaže sve svoje kvalitete. Mogli smo izgubiti i teže i to je opomena da se tako u Europi ne može igrati. Dobro je došao taj poraz da nas malo spusti na zemlju i naljuti. Predstoji nam puno rada, a jednog dana bismo i mi mogli igrati slično Villarrealu - to je vrhunska razina tehnike i iskustva. Ako je netko jako razočaran našim rezultatom, ti možda i ne prate nogomet baš najbolje. A tko zna, možda nas je samo smetao dobar teren u Villarrealu, nismo navikli na takve travnjake", s osmijehom je završio Halilhodžić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 20:07
    -22 fino.istina boli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 15:07
    uefa mafiosi? hahahahahahaha. je, vec 40 godina imaju naputak ne dati dinamu europsko proljece! doci ce neki novi zlocinac protiv paoka. a ovaj vaha da izgubi 7 0 doma od dragovoljca nasao bi nesto pozitivno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 14:27
    Apsolutno prava analiza.. Upravo tako.. Moglo je i na jednu i na drugu stranu.. Nisu oni nas razbucali, nit ona njihova igra tika taka ima nekog efekta kad su u minusu ili kad im rezultat nije po volji.. 30 minuta ne opalit po golu dovoljno govori o tome.. UEFA MAFIOSI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 13:48
    Biti će napeto i dinamo ima kvalitetu da pobjedi ali trebat će i sreće...kad nije bilo sreće sa šerifom valjda će sa PAOK-om. Ajmo plavi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2010. u 13:19
    Svi na Maksimir 15.12.! Ovo je prilika koja se ne smije propustit! Inače, na youtube-u je osvanuo video navijača Dinama iz VIJETNAMA!!! Pogledajte, smijeh živi!! http://www.youtube.com/watch?v=oSj_pZTJm6Q
    Obrisan korisnik