Nogomet

Dvostruki strijelac Perišić donio pobjedu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.12.2010.
Dvostruki strijelac Perišić donio pobjedu
Foto: Davor Sajko

PAOK i Anderlecht, posljednji ovogodišnji europski protivnici Dinama i Hajduka, identičnim su scenarijima došli do novih prvenstvenih bodova, a dvostruki strijelac Ivan Perišić donio je pobjedu Club Bruggeu...

Dinamovi protivnici

Grčki sastav koji će Zagrepčani predstavljati posljednju prepreku pred europsko proljeće, solunski PAOK, uspješno je odradio gostovanje kod Larisse. Poveli su preko Contrerasa, brzo je poravnao Cousin, a tik što je ušao u igru sva je tri boda gostima u 72. minuti osigurao Athanasiadis.

Villarreal je nakon slavlja protiv Dinama na svom El Madrigalu (3:0) na istom mjestu nadjačao i Sevillu, a jedini je strijelac na susretu bio brazilski napadač Nilmar nakon pola sata igre. Žuta podmornica tako je ostala prvi pratitelj Barcelone i Real Madrida.

Club Brugge svojim je navijačima upriličio pravu golijadu u kojoj je aktivno sudjelovao naš Ivan Perišić. U pobjedi 4:3 rezultat se tri puta preokretao, a Perišić je bio strijelac u dva navrata, za 1:1 u 18. minuti dvoboja te za konačnih, pobjedničkih 4:3 u 73. minuti.

Hajdukovi protivnici

Isto kao i PAOK, i Hajdukov je posljednji protivnik u Europskoj ligi slavio na gostovanju, identičnim rezultatom 2:1, uz identični razvoj događaja. Poveo je preko Wasilewskog, poravnao je Mareval, a pobjedu je Anderlechtu donio Lukaku u samoj završnici, nakon što im je isključenjem pomogao domaći igrač Nfor Webnje.

AEK slavlje na Poljudu nije iskoristio za uzlet do novih prvenstvenih bodova. Gostovao je kod Atromitosa, a cijelo je drugo poluvrijeme igrao bez isključenog Boube Diopa. No, uspio je povesti zahvaljujući Blancu pet minuta prije kraja, dok je završnih 1:1 postavila zlatna zamjena Atromitosa, Anastasakos, u 89. minuti.

Zenit nakon završnog prvenstva uživa u tituli prvaka Rusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199006.12.2010. u 17:03
    ovaj perišić bi moga ispast pravi igrač, al ajmo malo objektivnije...u sportskima ga se gura u reprezentaciju nakon dva gola, a to sta je npr. protiv dinama obe utakmice odigra najblaze receno slabo, to niko ne analizira?
    Hrvoje1990