Nogomet

Martin Jol napustio Ajax

Antonija Pavlić • utorak, 07.12.2010.
Martin Jol napustio Ajax
Foto: Kristijan Komarica

Martin Jol nakon više od godine i pol napustio je klupu nizozemskog viceprvaka, a privremeno će ga na čelu šefa struke Ajaxove momčadi zamijeniti Frank de Boer...

Tri dana poslije kiksa u Nijmegenu, gdje su s NEC-om odigrali 1:1, nogometaši Ajaxa ostali su bez trenera. Martin Jol napustio je kopljanike nakon samo godine i pol provedene na njihovoj klupi, a "sasvim slučajno" učinjeno je to baš na dan kada je Newcastle uručio otkaz dosadašnjem šefu struke Chrisu Hughtonu.

Jol je vrlo blizu odlasku s klupe nizozemskog viceprvaka bio i nešto ranije ove sezone, kada mu je s pozivom pristupio još jedan Premierligaš, finalist prošlogodišnjeg izdanja Europske lige Fulham. 54-godišnji trenerski stručnjak i negdašnji veznjak na engleskim travnjacima iskustvo je skupljao vodeći Tottenham, a prije no što se vratio u domovinu, jednu sezonu proveo je vodeći Ivicu Olića i Mladena Petrića u njemačkom HSV-u.

"Teška srca opraštam se od ovoga prekrasnog kluba. Prošle smo godine počeli nešto stvarati i volio bih da smo s tim završili. No, na vrijeme sam shvatio kako je ljestvica očekivanja nakon prošlosezonskih uspjeha ipak podignuta malo previsoko, a te zahtjeve nismo, nažalost, mogli ispuniti i zbog toga najdublje žalim. Svakodnevne kritike s kojima se suočavamo u klubu i svlačionici kreirale su klimu nemira", objavljene su njegove izjave na službenim klupskim stranicama.

Njegove izabranike već u srijedu očekuje utakmica koja bi im uvelike mogla usmjeriti sezonu. Kako bi osigurali nastavak natjecanja u Europskoj ligi, na San Siru moraju iznenaditi Milan. "Nadam se da će se u kratkom vremenu u momčadi dogoditi nešto što će ih ponovno transformirati u pobjedničku ekipu. Nadolazeći tjedni bit će im zato vrlo važni."

Generalni direktor kluba Rik van den Boog bivšem se treneru zahvalio na suradnji te otkrio kako će momčad do daljnjega voditi asistent izbornika nizozemske nacionalne vrste Frank de Boer.

"Raskid suradnje ne umanjuje činjenicu da smo prošlu sezonu odradili fantastično. Razvili smo mnogo mladih igrača, dali im identitet, pobijedili u mnogo spektakularnih utakmica... Ekipu će za narednih nekoliko tjedana preuzeti De Boer; dobar je trener koji poznaje momčad i trenutačno je najbolje rješenje. U utorak će zajedno s ekipom putovati u Milan, gdje se u srijedu nadamo osigurati prezimljavanje u Europi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!