Košarka

Cedevita optimistična i bez četvorice

Edvard Burić • utorak, 07.12.2010.
Cedevita optimistična i bez četvorice
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite večeras u Grčkoj igraju četvrto kolo Eurokupa protiv Arisa, a raspoloženje kvare brojne ozljede koje su "napale" momčad iz Podsuseda...

Cedevita je u Grčku otputovala u poprilično oslabljenom sastavu. Brojne ozljede poremetile su momčad Ace Petrovića koju večeras u Solunu očekuje dvoboj protiv Arisa.

U Zagrebu su ostali Marino Baždarić (problem s neoperiranim koljenom), Dontaye Draper (propušta utakmicu zbog lakše ozljede zadobivene protiv Nymburka), Corsley Edwards (istegnuće ligamenta lijevog ramena) i Vedran Vukušić koji i dalje ima problem s ozljedom gležnja.

Dobra je vijest da Robert Troha nije teže ozlijeđen protiv Nymburka i da će biti na raspolaganju treneru Petroviću. Troha drugo poluvrijeme protiv češkog predstavnika nije igrao, ali na svu sreću ozljeda nije teška i on će večeras biti u sastavu.

Mali broj igrača natjerao je Cedevitu da za ovu utakmicu s posudbe u Zaboku vrati Roka Rogića i tako popuni roster.

Današnji kapetan Tomislav Petrović pred utakmicu kaže: "Nadam se da će nas izostanci dodatno mobilizirati, kao što nas je mobiliziralo neigranje Bažde i Vuka prošli utorak kada smo u Draženovom domu slavili upravo protiv Arisa".

"Pobjeda nam nije imperativ. Kada smo opušteni možemo puno. Ovaj susret trebamo shvatiti kao mogućnost dokazivanja i dodatnog uigravanja pred nastavak sezone. Ja sam pred večerašnji ogled optimist," dodaje Tomislav Petrović, a prenose službene stranice kluba.

Cedeviti ova utakmica nije izuzetno važna, odluka o prolasku skupine vrlo vjerojatno će pasti u posljednjem kolu kada u Zagreb dolazi Azovmaš (ukoliko Hapoel Galil Gilboa gostujućom pobjedom protiv Azovmaša dodatno ne zakomplicira situaciju).

Košarkaše Cedevite sada očekuju tri gostovanja. Prvo je na redu večerašnje protiv Arisa, nakon toga idu u Beograd gdje u sklopu 11. kola NLB lige igraju protiv Crvene zvezde, da bi gostujuću seriju zatvorili u Jeruzalemu protiv Hapoel Galil Gilboe (peto kolo Eurokupa).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2010. u 13:20
    kad su u ovakvim izdanjima sramota je da naši klubovi i igraju euroligu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2010. u 11:51
    bolje cedeviti da se čuva za zvezdu i tamo pobijedi... pa dogodine izborit euroligu... :))
    Obrisan korisnik