Košarka

Zadar nanio Turcima prvi poraz

Lovro Štrbinić • utorak, 07.12.2010.
Zadar nanio Turcima prvi poraz

U četvrtom kolu Eurochallenge kupa Karsiyaka je doživjela prvi poraz, a on se dogodio u Višnjiku. Tamo su košarkaši Zadra odigrali još jednu dobru utakmicu u ovom natjecanju, a pitanje konačnog pobjednika riješili su mnogo prije isteka posljednje četvrtine, iako konačan rezultat to ne sugerira.

Zadar je pobjedom 82:77 nad turskim predstavnikom došao do omjera 2-2 u ovom natjecanju, te se nalazi na diobi druge pozicije sa ETHA-om. Pinar Karsiyaka je i dalje vodeći klub, s obzirom da im je poraz koji su danas doživjeli bio prvi u ovom natjecanju.

Što se tiče same utakmice, ona je bila riješena mnogo prije nego što se začula posljednja sirena. Naime, vrlo dobro otvaranje susreta dovelo je Zadrane do vodstva 31:13 vrlo rano u drugoj četvrtini. Do kraja prvog dijela razlika je još malo narasla, pa se na odmor odlazi s rezultatom 49:27.

U drugom dijelu razvoj događaja je bio vrlo sličan onom u prvom i ništa se značajnije nije mijenjalo do pred sam kraj susreta. Početkom zadnje četvrtine domaćini su imali 75:52, da bi potom malo pali u izvedbi i dopustili gostima da smanje razliku. Turci to koriste i s nekoliko serija dolaze na -9 u trenutku kad je do kraja utakmice ostala još minuta i 26 sekundi. Ipak, vremena je bilo premalo i Zadrani su mirno priveli utakmicu kraju, dopustivši gostima samo smanjenje vodstva. Spomenimo samo da zbog takvog raspleta Karsiyaka ima bolju međusobnu koš-razliku, pa će Zadar vjerojatno žaliti za ovom utakmicom ukoliko baš to na kraju bude odlučivalo.

Ponajbolji igrač Zadrana danas je bio Jakov Vladović koji je uz 12 postignutih poena upisao četiri asistencije, te uhvatio isto toliko lopti. Tome je pridodao i dvije ukradene lopte, a njemu su u napadu najviše pripomogli IvanovIvan Tomas s 15 poena. Kod gostiju je najbolji igrač bio Andre Smith koji je uz 13 poena zabilježio čak 15 skokova, pet asistencija, te četiri blokade.

U sljedećem kolu Zadar odlazi na Cipar kod APOEL-a koji je danas ubilježio i treći poraz. Svladala ih je momčad ETHA-e 74-67.

Eurochallenge kup, 4. kolo: Zadar - Karsiyaka 82:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!