Nogomet

Pique: "Naša je škola primjer"

Borna Rupnik • srijeda, 08.12.2010.
Pique: "Naša je škola primjer"
Foto: EPA

Barcelona je protiv Rubina iz Kazana slavila s vrlo šarenom, mladom postavom koju je kao kapetan predvodio Gerard Pique...

Josep Guardiola poslao je na Camp Nou u utorak navečer brojne mladiće Barcelonine škole, a oni su mu se odužili pobjedom 2:0 protiv ruskog predstavnika, Rubina iz Kazana. Svoje su prve golove u Ligi prvaka postigli Andreu Fontas i Victor Vazquez.

Kurban Berdijev, trener Rubina: "Poslali smo najjaču momčad na teren i opet se mučili protiv druge momčadi Barcelone. Njihova je filozofija držati loptu, a bez lopte smo teško mogli biti kreativni. Teško je s njima koga god da pošalju na teren. Svi razumiju nogomet poput prvotimaca i za nekoliko će godina cijeli svijet pričati o ovim mladićima".

Vezane vijesti

"Meni je ova utakmica bila važna jer sam prvi put bio kapetan, na što sam izrazito ponosan", izjavio je španjolski reprezentativac Gerard Pique, objasnivši da je protiv Rubina trebalo dosta kretanja kako bi se stvorile šanse.

Potom se osvrnuo na svoje suigrače koji nemaju mnogo iskustva s igranjem u prvoj postavi: "Naša je škola primjer svima. Svi su ovi mladići odradili odličan posao. Zadovoljstvo ih je vidjeti u momčadi, pogotovo Victora Vazqueza, koji je svakako zaslužio priliku".

Svoja je razmišljanja ponudio i sam strijelac Vazquez: "Uzbuđen sam zato što sam barem dio vremena na terenu proveo s Messijem i Piqueom. Samo sam želio odigrati što bolje, a istina je da sam presretan što sam istrčao na teren i posebno sam zadovoljan golom. Trener Guardiola mi je rekao da je sretan zbog mene i da sam dobro izgledao u igri".

Andreu Fontas rekao je sljedeće: "Cijela mi je momčad pomogla zabiti. Osjećao sam se dobro, svi su mi suigrači izvanredni i zajednički odlično funkcioniramo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov08.12.2010. u 23:34
    ma ne dirajte mi ribicu , ona me uvik podsjeti  koliko smo superironi...
    irilov
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 20:23
    potpisujen Bora Tdi Šta real i inter ne proizvedu takve igrače?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 19:06
    gledao sam sazetke na bosanskoj televiziji i na kraju sazetka ove utakmice izasao je podatak da je barca imala negdje oko 860 dodavanja, a rubin 160,jos kad se pogleda da je barca igrala gotovo sa  drugim sastavom ovo zvuci stvarno nevjerovatno!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 16:43
    al je teško proizvest igrača kad ti u školu dolaze najtalentiranija djeca iz afrike, j. amerike i španjolske.
    Obrisan korisnik
  • irilov08.12.2010. u 15:59
    pa se vi mislite ko su sad fontas i vasquez...
    irilov