Nogomet

Solbakken: "Imamo jednu od najboljih obrana u LP"

Borna Rupnik • srijeda, 08.12.2010.
Solbakken: "Imamo jednu od najboljih obrana u LP"
Foto: EPA

Nogometaši Kobenhavna ostvarili su uspjeh koji će dugo pamtiti. Pobjedom nad Panathinaikosom plasirali su se u osminu finala Lige prvaka, a trener je imao samo riječi pohvale, posebno za obranu...

"U ovoj smo skupini mogli samo iznenaditi", izjavio je Stale Solbakken, trener danskog predstavnika u Ligi prvaka nakon osvojenog drugog mjesta, iza Barcelone, a ispred Rubina iz Kazana i grčkog Panathinaikosa.

Pohvalio je svoje igrače i za borbu s pritiskom: "Pri kraju natjecanja imali smo dvije meč-lopte i to je bio velik psihički teret. A ipak smo uspjeli i pao mi je kamen sa srca".

Vezane vijesti

"Usudim se reći da imamo jednu od najboljih obrana u cijeloj Ligi prvaka. Igramo dobro, jednostavno i stvarno mislim da smo druga najbolja momčad u ovoj konkurenciji. Oba smo puta pobijedili Panathinaikos i oba smo puta nadigrali Rubin", nastavio je.

Naravno, dopustio si je i pogled u budućnost: "Želimo li u četvrtfinale Lige prvaka, morali bismo izbjeći Real Madrid i engleske klubove. Mislim da bismo protiv Schalkea, Tottenhama i Šahtara - ukoliko nam oni budu među mogućim protivnicima - imali šanse".

Trener Panathinaikosa Jesualdo Ferreira iskreno je dodao: "Teško je igrati bez motivacije protiv ovako jake momčadi. Ipak, zadovoljan sam izvedbom u drugom poluvremenu, posebno igrama onih pojedinaca koji su dugo izbivali s terena. Mi smo ionako usredotočeni na domaće prvenstvo i napredak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1008.12.2010. u 16:46
    Lijepo je da nisu uvijek isti klubovi u zavrsnici, dobrodosla promjena.
    ElKun10
  • irilov08.12.2010. u 15:07
    nevjerojatno agresivni, fizički super moćni, a igraju bez straha, tako su se bili postavili i kontra barce. izuzetno ih cijenim, i kome god dođu- niukome neće bit lako...
    irilov
  • snoopy08.12.2010. u 14:52
    pa ne mogu dobiti barcu kad su bili u ostoj skupini
    snoopy
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 13:57
    momčad bez zvijezda, bazirana na domaćim igračima, vrlo lijepo posložena, ali mi nisu baš toliko simpatični jer su jedna od budućih lovaških momčadi (abramovićev sin ih je kupio). btw, izbjeći real i eng klubove, znači planiraju rušiti barcu, vrlo hrabro XD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 12:09
    uz Barcelonu, navijati ću za njih - osvježenje i iznenađenje, a volim takve!
    Obrisan korisnik