Košarka

Jusup: "Koš-razlika neće igrati ulogu"

Ante Zovko • srijeda, 08.12.2010.
Jusup: "Koš-razlika neće igrati ulogu"
Foto: Kristijan Komarica

U zadarskim redovima zadovoljni su prekidom niza poraza protiv Pinara u EuroChallenge kupu, iako ostaje mali žal zbog razlike poena.

Zadar je u četvrtom kolu EuroChallenge kupa konačno prekinuo crni niz poraza koji ih prati u NLB ligi. U Krešinu domu pao je Pinar Karsiyake za drugu europsku pobjedu i poboljšanje izgleda za nastavak natjecanja.

"Ova utakmica i pobjeda nam puno znače s obzirom na neugodnu seriju poraza", rekao je zadarski strateg Danijel Jusup nakon susreta. "Dobro je za igrače da dobiju samopouzdanje jer smo dobar dio utakmice, rekao bih tri četvrtine, kontrolirali igru, no u zadnjoj smo značajno pali."

Zadrani su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću od 25 poena, ali su dopustili da im se gosti približe na pet, što je pokvarilo razliku koševa. "Koš-razlika nam ne igra veliku ulogu s obzirom da s večerašnjim protivnikom teško možemo zatvoriti krug jer oni imaju već tri pobjede", prenosi Jusupovu izjavu eZadar.hr.

"Zadovoljan sam što smo upisali ovu značajnu pobjedu, ali i što sam donekle uspio odmoriti poneke igrače. Teško je držati visoki ritam s rotacijom u kojoj se nalaze većinom mladi i neiskusni igrači, tako da sam prezadovoljan ostvarenom pobjedom nad ovako kvalitetnom momčadi", dodao je Jusup.

Ivan Tomas odigrao je ponajbolju utakmicu otkad je stigao u zadarske redove, a on ističe da nije bila samo njegova: "Ovo je bila naša zasigurno najbolja utakmica otkad sam došao u Zadar. Mislim da smo tri četvrtine odigrali stvarno dobro, dok smo se posljednjih 5-6 minuta nekako ispuhali, a među nama je zavladala nekakva bezidejnost. Sreća da smo stvorili tako veliku razliku pa smo uspjeli sačuvati pobjedu. Šteta zbog koš-razlike, no bitna je pobjeda."

Zadrani su ovom pobjedom zasjeli na drugu poziciju skupine G iza jučerašnjeg protivnika. Sljedećeg tjedna putuju u Nikoziju na susret protiv Apoela. U međuvremenu će u nedjelju imati novi izazov u NLB ligi protiv Partizana na Višnjiku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!