Nogomet

Šahtar pobjedom prvi, pao Chelsea

Sportnet • srijeda, 08.12.2010.
Šahtar pobjedom prvi, pao Chelsea
Foto: UEFA

Od srijede navečer i službeno su sudionici osmine finala Lige prvaka Bayern, Roma, Chelsea, Marseille, Real Madrid, Milan, Šahtar i Arsenal, dok u Europsku ligu sele Basel, Spartak, Ajax i Braga...

Skupina E

Bayern - Basel 3:0, Cluj - Roma 1:1

Bayern se na svom terenu bez našeg Danijela Pranjića obračunao sa švicarskim Baselom uz dva gola Francka Riberyja. Cluj se u 88. minuti preko Traorea spasio poraza od Rome.

Skupina F

Marseille - Chelsea 1:0, Žilina - Spartak Moskva 1:2

Chelsea je u Francuskoj nastavio bilježiti loše rezultate iz domaćeg prvenstva - Brandao je zaslužan za njihov prvi poraz u Ligi prvaka - dok je utakmica u Slovačkoj nakratko bila prekinuta, a uz kašnjenje su slavili Rusi. Filip Ozobić igrao je od 56. minute.

Skupina G

Real Madrid - Auxerre 4:0, Milan - Ajax 0:2

Premda mu bodovi više nisu trebali, Kraljevski klub je pobjedom oduzeo Auxerreu sve nade u europsko proljeće, ponajviše zahvaljujući trostrukom strijelcu Benzemi, dok je Frank de Boer debitirao na klupi Ajaxa pobjedom na San Siru, koja Nizozemcima ipak neće biti dovoljna za više od šesnaestine finala Europske lige.

Skupina H

Arsenal - Partizan 3:1, Šahtar - Braga 2:0

Ukrajinska momčad Darija Srne, koji je odigrao svih 90 minuta, u posljednjih je desetak minuta slomila Bragu i uzela prvo mjesto u skupini, dok je drugoplasirani Arsenal zadao i šesti udarac beogradskom Partizanu, uz golove Van Persieja, Walcotta i Nasrija, ali i crveni karton Sagne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 23:38
    znam za jednog iz skotske ak se to racuna :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 22:54
    postoje li navijači šahtara izvan ukrajine?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 22:49
    Benzema odigrao fantastičnu utakmicu,nadam se da će konačno odigrati na konstantnom nivou... Milan me razočarao,tek sad žalim što nisu ispali... Arsenal oduzeo nade Partizanu da uzme bar jedan bod,no Shakhtar zasluženo prvi u skupini... Sada je moguće da u osmini finala gledamo duel Real... [više na forumu]
    Obrisan korisnik