Vodeni sportovi

Jug i Mladost "u glavu"

Maja Giljanović • subota, 11.12.2010.
Jug i Mladost "u glavu"
Foto: Sandro Donda

Zadar je na Bazenu u Višnjiku drugu godinu uzastopce domaćin Final Foura Kupa Hrvatske, branitelj naslova Jug i prošlogodišnji finalist igraju već u polufinalu, a o drugom finalistu odlučuju Primorje i Jadran. Za trofej igraju i vaterpolistice, u finalu se sastaju splitska Bura i riječko Primorje.

Reprezentativni ispit u Grčkoj položen je s najvišom ocjenom, ali utakmica u utorak uzela je i svoj danak, jednog primorjaša (Krapić), pet mladostaša (Pavić, Buljubašić, Karač, Perić, Hinić) i šest jugaša (Nižić, Sukno, Bušlje, Obradović, Joković, Marković) neposredno pred Final Four Kupa odvojila je od ostatka momčadi i zakinula za trening više.

Final Four u Višnjiku izborio je i Jadran, ali Splićani su u drugom planu. Kao da su svoje obavili samim plasmanom u polufinale ispred Mornara, a u utakmicu protiv Primorja ulaze kao topovsko meso. Kapetan Riječana Samir Barać upozorava: "Bez daljnjeg smo favoriti, neplasman u finale bio bi neuspjeh, ali u Kupu uvijek valja imati otvorene sve četvere oči".

Barać je nastavio: "Nitko nije mogao predvidjeti ni pobjedu Medveščaka protiv Mladosti" (10:8, nap. a.) "i da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini nakon što smo od Zagrepčana sami dan ranije izgubili" (7:10, nap.a.). "Ne sumnjam zato da ćemo u utakmicu ući ozbiljno i bez podcjenjivanja".

Davor Car se nadovezao: "Jadranu ne nedostaju ni kvaliteta ni iskustvo, ali mi smo neporecivi favoriti. U polufinalu ne dolazi u obzir ništa drugo do naše pobjede, a pravim pristupom mogli bismo se odlijepiti dovoljno da u drugoj dijelu susreta odmorimo pojedine igrače za finale".

Primorje je u posljednjoj utakmici u subotu u Sloveniji upisalo i šestu pobjedu uzastopce u Jadranskoj ligi, prethodno su slavili i u Euroligi protiv Barcelonete i na Kantridi priznaju da ih je obuzela bojazan da do zadarskog vikenda ne dođe do opuštanja, do pada u koncentraciji.

Kup

Subota
16:25 Jug - Mladost (HTV2)
18:15 Primorje - Jadran
Nedjelja
13:30 Bura - Primorje
15:45 ?-? (HTV2)

Šef struke Zoran Roje je naglasio: "Za svaku pohvalu je da nam želje i motiva nam nije nedostajalo, nije došlo do pražnjenja, tri od četiri četvrtine odigrali smo praktički bez greške" (primio je Car samo jedan gol u prve 24 minute, nap. a.).

Splićani su svoju posljednju utakmicu odigrali još krajem studenog i u Šibeniku izgubili 12:14. Na tablici Jadranske lige su treći od dna i koliko god Roje naglašavao: "Svakog protivnika treba maksimalno respektirati", teško je zamisliti da bi vodeća i jedina neporažena momčad JVL-a mogla kiksati tim više što u redovima Jadrana neće biti ni Mile Smodlake ni Slavka Letice.

Primorje i Jadran igraju u 18:15 nakon što bazen u Višnjiku u prvom polufinalu u 16:25 zapjene Jug i Mladost. Branitelji naslova i prošlogodišnji finalisti sastaju se već u polufinalu, okršaj je to deseterostrukih (četiri puta uzastopce) i šesterostrukih osvajača Kupa (posljednji put 2005.).

"Objektivno naša utakmica je finale prije finala, a ja sam optimist i očekujem prolaz u finale. Još je svježa pobjeda Mladosti na Savi u JVL-u" (13:8, nap. a.), "ali za nas je taj poraz svršena priča, u Egeru smo pokazali pravo lice", izjavio je direktor jugaša Goran Sukno.

Trener Elvis Fatović želi pokazati da mu momčad, u kojoj će nakon što je zbog bronhitisa otkazao nastup u reprezentaciji zaigrati i Nikša Dobud, "može puno bolje od prikazanog u Zagrebu. Radili smo na greškama, posebno u segmentu igrača više koji je bio na katastrofalnoj razini" (3/15, nap. a.).

U Mladosti osciliraju, nakon velike pobjede nad Jugom u JVL-u i slavlja u Pireju protiv Olympiacosa u Euroligi uslijedilo je loše izdanje protiv Primorca u Kotoru (6:9), a zbog ozljede prepona upitan je i nastup Petra Muslima.

"U Zagrebu smo odigrali odlično, ali ne možemo sada do kraja sezone živjeti na lovorikama. Ovo je novi susret, zagrebački moramo zaboraviti i dati sve od sebe da usprkos velikom broju utakmica u zadnje vrijeme budemo na visini zadatka tim prije jer je riječ o jednoj utakmici u kojoj nemamo pravo na grešku, nema 'vađenja'", izjavio je trener Žabaca Emil Nikolić.

Hrvatski kup

polufinale

Jug AO9:11Mladost
Primorje EB14:6Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

polufinale

Jug AO9:11Mladost
Primorje EB14:6Jadran Split

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov11.12.2010. u 16:27
    JEŽA ĆE GUTATI KO U JUGA DIRNE , KO U JUGA DIRNE, KO U JUGA DIRNE SE!!!
    irilov
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 15:22
    Primorje uzima "kantu" - živi bili pa vidili....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 14:43
    Ajmo žapci, nema ljepše pobjede nego protiv najvećeg rivala i ponajboljeg europskog kluba! Sretno!
    Obrisan korisnik