Vodeni sportovi

Žapci otplivali maraton

Ana Legradi • subota, 11.12.2010.
Žapci otplivali maraton
Foto: FaH

Mladost je pobjedom od 11:9 nad Jugom ostavila gospare s gorkim okusom u ustima i bez šansi za petu za redom dominaciju u Kupu Hrvatske. Prvi finalist je tako postao najtrofejniji vaterpolski klub kojem je Kup prošle godine promaknuo u okršaju s Jugom.

JUG CO-MLADOST 9:11 (2:5, 1:1, 4:2, 2:3)

JUG CO-MLADOST 9:11 (2:5, 1:1, 4:2, 2:3)

Polufinale Kupa Hrvatske

Zadar, bazen u Višnjiku, gledatelja: oko 1000
Suci: Albert Brala (Rijeka), Dragan Štampalija (Tribunj)

Jug CO: Vićan, Vranješ, Sutić 1, S. Sukno, Joković 2, Seman, Marković 1, Bušlje, I. Sukno 1, Dobud 1, Drobac, Obradović 3, Nižić (11 obrana), Šutalo. Trener: Fatović

MLADOST: Marcelić, Vukičević, Perić, Letica 1, Petković 1, Živković 1, Udovičić 3, Brlečić, Karač 1, Muslim 1, Hinić 1, Buljubašić 2, Pavić (6 obrana), Lončar 1. Trener: Nikolić

Igrač više: Jug CO: 15/5, Mladost: 13/8

Peterci: Jug CO: -, Mladost: 1/0

Večerašnji susret je bio svojevrsno finale prije finala u kojem su se našla dva najveća vaterpolo rivala. Mladost je bez previše oklijevanja na čelu s Udovičićem preuzela dominaciju u susretu koju je kroz odlične obrane vodio Pavić. Iako je golman Juga, Nižić, napravio odličan posao, Jugu je nedostajalo samopouzdanja u napadu tokom utakmice, što su bezuspješno nastojali nadoknaditi u zadnjem dijelu.

Jug je poveo pogotkom Jokovića, Mladost brzo ulazi u kontru, a Jug povlači golmana Vićana zbog boli u ramenu, u igru ulazi Nižić čiju početnu nespretnost vješto iskorištava Udovičić. Momčad Elvisa Fatovića nije dobro iskoristila drugi napad čime žapci preuzimaju vodstvo pogodcima Buljubašića i Udovičića.

Odlazak Vićana Mladost je vrlo brzo nanjušila kao mogućnost odlaska na tri razlike za što se pobrinuo Letica. Nakon toga Jug dobro odrađuje dva napada Mladosti i koncentriranom igrom organizira psihološku prednost u bazenu i smanjenje rezultata na 2:4 za što se pobrinuo Marković. Petković je u napadu kojem je prethodio prekršaj Sukna opet vratio rezultat na staro.

Druga četvrtina počinje napadom Juga koji odlazi u svoj dio bazena bez ijednog ostvarenog udarca na gol. U dva napada Mladosti Nižić se pokazao kao odlična zamjena na vratima Juga. Do četvrte minute raste nervoza u bazenu, a napad Juga isto tako propada nakon zatraženog time-outa Fatovića. Bušlje je skrivio prvi peterac na utakmici nakon čega Muslim preuzima odgovornost i mogućnost veće prednosti, ali Nižić uz pomoć stative vješto brani. Prvi pogodak u drugom dijelu postiže Lončar, ali Dobud već u sljedećem napadu vrača istom mjerom.

Nakon pauze Jug preuzima i treći start, ali napad i akciji zaustavlja večeras izvrsno raspoložen Pavić. Mladost time preuzima napad, ali bez realizacije pogotka čime se Jug vrača u kontru iz koje zabija Sutić. U trećoj minuti kod napada Mladosti Nikolić poziva igrače na time-out i lagani predah što je rezultiralo neuspješnom realizacijom pogotka u dvije čiste šanse.

Kod igrača više Joković odlično prepoznaje šansu Obradovića koji zabija s krila u nepokriveni dio gola Pavića. U sljedećem neiskorištenom napadu Mladosti Jug se vrača u kontru, a Obradović donosi prvo izjednačenje. Hinić kod kontre donosi laganu prednost, ali u brzinskom povratku na vrata Pavića, pogodak zabija Ivan Sukno za ponovno izjednačenje. U zadnjoj sekundi napada Buljubašić donosi prednost žapcima nakon što je lopta samo jednim centimetrom prešla golmansku crtu.

U zadnji dio Mladost ulazi s jednim pogotkom prednosti, više udaraca na gol i više isključenja, ali i prvim startom u kojem loptu preuzima Buljubašić. U prekršaju nad Hinićem, Bušlje trećim isključenjem napušta bazen, a dva pogotka prednosti ponovno donosi Živković. Joković je u dva dodavanja s Obradovićem odličnim udarcem doslovce rasparao mrežu Mladosti i smanjio na jedan razlike. U drugoj kontri Mladosti, Udovičić se našao oči u oči s Nižićem, a presudila je preciznost najboljeg svjetskog vaterpolista.

Pred samu završnicu večeras neprepoznatljivi Sandro Sukno i Bušlje odlaze s bazena zbog verbalnog konflikta sa sucima. Tako sljedeći napad Juga predvodi večeras najbolji dvojac u redovima gospara, Obradović u dodavanju s Jokovićem ponovno zabija. Mladost nije dobro iskoristila sljedeći napad, a tome je djelomično kumovao i Nižić. Preuzimanjem napada Jug traži predah, ali akciju Ivana Sukna, Obradovića i Jokovića brani Pavić.

Mladost je u narednom napadu opet dobila prednost pogotkom Karača što je bila i posljednja realizacija napada u utakmici. Mladost je time zasluženo otišao u finale Kupa Hrvatske i borbu s boljim iz susreta između splitskog Jadrana i riječkog Primorja. Žapci će pokušati u Zagreb dovesti trofej Kupa Hrvatske nakon pet godina.

Hrvatski kup

polufinale

Jug AO9:11Mladost
Primorje EB14:6Jadran Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

polufinale

Jug AO9:11Mladost
Primorje EB14:6Jadran Split

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 23:54
    Bravo Žapci!! Još sutra Primorje srušite i stvarno sjajan završetak pred Božićne blagdane..A vi Jugovi fanovi, budite jednom pošteni pa napišite "čestitamo bili ste bolji" a ne uvijek suci, kurci, palci..NAPRIJED MLADOST!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 22:01
    sve u svemu dobra utakmica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 21:17
    TO STOJI.MALI NIJE GLAVOM BIO SPREMAN.SVI ZNAJU DA UDOVIČIĆ RADI KONTRAFAULE I OPET DOPUSTE DA IH ZAJ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 21:04
    Nisi shvatio, bio je ali je statirao od 5 golova u prvoj cetvrtini 4 su njegova. Mladost je u ovom trenutku bolja za trenera i dva gola koja svaku utakmicu Udovičić da iz čistog kontrafaula.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2010. u 20:37
    PA I BIO JE NIŽIĆ OD PRVE MINUTE?!NADAM SE DA ĆE SE POČETI KAŽNJAVATI OVO BEZOBRAZNO,BAHATO I NESPORTSKO PONAŠANJE JUGOVIH IGRAČA KOJI OČITO NEMOGU SVATITI DA JE MLADOST U OVOM TRENUTKU BOLJA.NEK SE SRAME SVI A POGOTOVO TATIN SIN SANDRO
    Obrisan korisnik