Košarka

Efes u krizi, Tomas i Andrić konstantni

Tea Lokas • subota, 11.12.2010.
Efes u krizi, Tomas i Andrić konstantni
Foto: Kristijan Komarica

U devetom kolu turske košarkaške lige nije bilo lako favoriziranim momčadima. Nastavlja se krizni period za Velimira Perasovića nakon još jednog poraza u ligi, dok se Spahija jedva izvukao protiv Erdemira i održao savršen učinak u domaćem prvenstvu. Što se hrvatskih košarkaša tiče, odličnu partiju odigrao je Lukša Andrić za Galatasaray, a solidan je posao odradio i Marko Tomas...

Drugi poraz u nacionalnoj ligi zaredom morao bi zabrinuti Velimira Perasovića, čija je momčad Efes Pilsena upala krizno razdoblje u kojem ne uspijeva pobijediti u tri prethodne utakmice (uključujući europsko izdanje u Milanu). Poraz im je u devetom kolu uručila ekipa Banvita koja je dominirala u prvom dijelu utakmice, da bi u nastavku popustila te dopustila Perasovim igračima da se opasno približe.

No, Vujčić i momci nisu uspjeli ostvariti pobjedu protiv trenutno trećeplasiranog kluba BEKO lige, a naš je predstavnik upisao šest poena, dva skoka i jednu asistenciju za 20 minuta provedenih na terenu. Najbolji za momčad Efesa bio je Rakočević sa 17 poena, dok je Banvit predvodio Williams s 18.

Težak tjedan za favorite nastavio se i u subotnjem okršaju Fenerbahčea i Erdemira. Iako je Fenerbahče Nevena Spahije još uvijek na 100-postotnom učinku u ligi, dvoboj na domaćem terenu s ekipom Erdemira uspio ih je uzdrmati.

Dvoboj je otišao u produžetak u kojem je više sreće i znanja imala momčad u kojoj igraju i naši Marko Tomas i Roko Leni Ukić. Potonji nije sudjelovao u današnjoj predstavi u Istanbulu koja je okončana rezultatom 90:83, dok je Tomas zabilježio 13 poena, jedan skok i tri asistencije za 28 minuta na parketu.

Na drugo mjesto u prvenstvu skočila je ekipa Galatasaraya, našeg Lukše Andrića. U visoku pobjedu nad Aliagom (64:96) Andrić je ugradio svojih 14 poena i četiri skoka, čime se promaknuo u strijelca broj jedan što se tiče pobjedničke momčadi. Jedini koji je imao više od njega bio je igrač Aliage Aubrey Coleman (16).

Bešiktaš je bez Iversona deklasirao Antalyju rezultatom 96:75, a upravo je Michal Ignerski postao igrač kola ubacivši 26 poena za pobjednike.

Loše su se proveli na terenu ostali hrvatski predstavnici. Osim što su im momčadi poražene, Tomislav Ružić i Andrej Štimac nisu se proslavili u svojim nastupima u devetom kolu. Iako je proveo 20-ak minuta u igri Ružić nije pomogao Tofašu u borbi s Bornovom ni s jednim poenom. Štimac (Mersin) je protiv Turk Telekoma odigrao samo minutu i deset sekundi, što nije bilo dovoljno da se upiše u strijelce.

Olin je slavio s 29 poena razlike protiv Trabzonspora (92:63), a Pinar je u gostima svladao ekipu Oyaka rezultatom 67:80.

Turska BEKO liga, deveto kolo:
Banvitspor - Efes Pilsen 59:56
Bešiktaš - Antalya BSB. 96:75
Aliaga Petkim - Galatasaray 64:96
Bornova - Tofaš 68:63
Turk Telekom - Mersin BSB. 76:67
Fenerbahče Ulker - Erdemirspor 90:83
Olin Edirne - Trabzonspor 92:63
Oyak - Pinar 67:80.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • oKRamxII12.12.2010. u 02:06
    Zanimljivo, riječ "konstantan" uz Andrića.
    oKRamxII