Rukomet

Canjuga: "Bili smo orkestar s dirigentom"

Ivana Strahija • nedjelja, 12.12.2010.
Canjuga: "Bili smo orkestar s dirigentom"
Foto: EPA

Hrvatice su u utakmici protiv Crne Gore pokazale da su uspjele popraviti sve ono loše iz susreta s Rusijom, a ukoliko nastave s takvim igrama realno je moguće da ostvare svoje ciljeve.

Promukao nakon utakmice, koju su njegove izabranice dobile protiv Crne Gore, izbornik Vladimir Canjuga je kazao: "Kad ova ekipa igra trezveno i kad ima pravog dirigenta, onda je kao orkestar. Dirigent je danas bila Miranda Tatari, kasnije i Kristina Franić, a Andrea Penezić i Lidija Horvat su to realizirale", bio je zadovoljan. No, imao je i zamjerku: "Sve je štimalo, do zadnjih sedam minuta, kad su cure samo gledale na semafor kad će proći vrijeme. Da to nisu radile, bilo bi glatkih 5-6 razlike."

Grupa I

red.brekipagol-raz.bodova
1Danska+64
2Rusija+42
3Crna Gora+12
4Rumunjska+12
5Hrvatska-52
6Španjolska-70

Canjuga je otkrio i kako je pripremao djevojke za utakmicu: "Uložen je ogromni trud i mnogo emocija u pripremi utakmice i tijekom samog susreta, pokušali smo povući nacionalni naboj i ostale pozitivne stvari iz muškog rukometa. Moram spomenuti Zlatka Škrinjara, glasnogovornika Saveza, koji mi je snimio pet ratničkih, borbenih pjesama, koje smo puštali u autobusu. Do sad su cure išle na utakmicu svaka sa svojim slušalicama, to smo sad promijenili. Išao sam od cure do cure i dizao adrenalin, 'potukao' sam se s Mirandom da joj pokažem kakav fajt želim."

Tome je dodao: "Mislim da smo taktički odigrali fenomenalno. Na Popović nismo igrali flastera, znali smo da će ona svoje ispucati, ali smo ostatak obrane odigrali super, dok smo u napadu imali vrhunska izdanja."

Dakle, igra naših reprezentativki bila je potpuna suprotnost onoj protiv Ruskinja, o čemu je Canjuga kazao: "Nije sramota izgubiti od svjetskih prvakinja, no ova nam je pobjeda trebala za dizanje samopouzdanja. Popravili smo sve što nije valjalo, posebno u napadu."

Vratarka Ivana Jelčić je nakon utakmice komenrirala: "Najvažnija su dva boda. Bila je jako teška utakmica. Suci su k tome imali stvarno interesantan kriterij za crnogorsku obranu, ono je stvarno bilo brutalno u par navrata. Mislila sam da će Crnogorke našim curama u par navrata iščupati ruke. Crna Gora je iskoristila takav kriterij, koji se na sreću promijenio malo u drugom poluvremenu." Obrane 30-godišnjakinje, njih ukupno 11, stigle su u pravom trenutku: "Jelena i ja pripremamo se za svaku utakmicu jednako, želimo uvijek dati sve od sebe."

Raspored Hrvatske

13.12. 18.45 Hrvatska – Rumunjska
14.12. 20.45 Hrvatska – Danska
16.12. 18.45 Hrvatska – Španjolska

Hrvatica koja je upisala najviše golova, deset, Andrea Penezić je o utakmici protiv Crne Gore rekla: "Bio je to zbilja dramatična utakmica, koju smo i same 'začinile' crnom rupom u drugom poluvremenu, kad smo došle sa šest na jedan pogodak razlike. Odigrale smo odličnu obranu, a i vanjska linija je bila raspoložena, pivoti i krila, Jelčić na golu, stvarno smo igrale fenomenalno." O ostatku natjecanja Penezić je rekla: "Čekaju nas Danska, Španjolska i Rumunjska i idemo utakmicu po utakmicu. No, ako ćemo igrati kao danas, možemo sve pobijediti."

Najbolja igračica utakmice bila je desna vanjska Lidija Horvat, koja je kazala: "Crnogorke su bile zbilja agresivne i sve je ličilo na boks meč. No, uspjele smo izbjeći njihove brze izlaske, a imale su i dosta isključenja. U drugom dijelu smo se dovele u situaciju da moramo grčevito čuvati rezultat, no nismo se uspaničile, nego smo stisnule i zasluženo pobijedile."

Hrvatice pred sobom imaju slobodnu nedjelju, a već u ponedjeljak nastavljaju s natjecanjem u Grupi I. Prva im je protivnica Rumunjska, koja je u natjecanjima u grupi A upisala dvije pobjede, a sljedeća je Danska, koja nije još poražena na ovom Europskom prvenstvu, s kojom će Hrvatice igrati odmah u utorak. Srijeda je ponovno dan odmora, da bi u četvrtak Hrvatice igrale protiv Španjolki, koje su u Grupi I jedine bez bodova.

Po dvije najbolje ekipe Grupe I i II prolaze u polufinale, dok trećeplasirane ekipe razigravaju za peto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2010. u 20:29
    ulazak u drugi krug je super ali sumnjam da možemo više koga dobiti od ovih u tom krugu. teško dajemo gol s igračem više a lako ga primamo. DAO BOG DA SAM U KRIVU
    Obrisan korisnik
  • irilov12.12.2010. u 16:19
    nosi li išta 5. mjesto?
    irilov
  • Obrisan korisnik12.12.2010. u 12:04
    svaka im čast, sinoć sam jednu popio u njihovo ime slušajuć rez na radiu :D
    Obrisan korisnik